Periculoasa moda a selfie-urilor pe trenuri provoaca din ce in ce mai multe victime. Avertismentul medicilor din Capitala

Dată publicare: 26-04-2017 18:13
Dată actualizare: 29-04-2017 07:09


In ultimele saptamani, doi copii au murit la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti. S-au urcat pe vagoane sa se joace si sa faca poze si s-au electrocutat. Alti patru se lupta pentru viata lor, cu arsuri grave.

Robert: "Cand am ajuns la spitalul din TImisoara si am vazut ca am o gaura in gat si ce am pe picior, am crezut ca acolo mor".

La numai 13 ani, Robert a fost ranit grav si este acum in spital vegheat de mama sa. Se juca impreuna cu doi prieteni intr-o gara parasita, din Timisoara, orasul in care locuieste. Nu era prima oara cand trecea prin trenurile vechi si nu si-a inchipuit ca se poate electrocuta.

Robert: "E ceva, un fir cazut, m-am atins de tren, ceva. M-a aruncat pur si simplu, m-am trezit pe sina de tren. Ei nu mai erau acolo, iar eu vedeam sange pe mine, dar nu simteam nimic, decat cum am cazut in coate. ma uitam dupa unde imi era un papuc, imi ziceam ca ma duc acasa si o sa ma certe ca mi-am pierdut papucii pe cine stie unde".

Robert nu a mai simtit durerile din cauza socului, dar a fost electrocutat destul de grav. A ajuns la Bucuresti cu elicopterul, cu arsuri pe aproape jumatate din suprafata corpului. Va mai sta in spital luni intregi, pana cand se va vindeca.

Coleg de salon ii este Fernando, cu o poveste asemanatoare. De Paste, adolescentul de 17 ani a mers la Onesti cu un grup de prieteni. La intoarcere, au mai stat in gara pana sa se urce in trenul care ii ducea spre casa. Nici nu isi mai aminteste cum si de ce s-a catarat pe un vagon.

Medicii spun ca cei doi adolescenti au avut mare noroc. Arsurile provocate de un curent electric sunt extrem de grave.

Raluca Alexandru, purtatorul de cuvant al Spitalului Grigore Alexandrescu: "Curentul electric merge pe langa os, merge la nivel profund, produce arsura de multe ori din profunzime spre exterior, nu e ca si ca si cum ar cadea o oala cu apa si ne-a ars pielea pana la un strat oarecare".

Teribilismul, dorinta de a avea o fotografie inedita sau pur si simplu curiozitatea duc de multe ori la moarte. Medicii atrag atentia ca aceste fotografii in apropierea trenurilor sau chiar pe vagoane au devenit o moda printre copii. Ei nu stiu ca sunt in pericol si atunci cand nu ating firele, pentru ca sunt in zone periculoase in care se pot produce arcuri electrice.

In ultima luna, 6 copii au ajuns in total la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala, cu arsuri grave, dupa ce s-au urcat pe trenuri. Pentru doi dintre ei, aventura a fost fatala, s-au stins. Iar un alt adolescent este acum in stare extrem de grava, la terapie intensiva, cu arsuri pe 90% din suprafata corpului.  


VIDEO PROTVPLUS.RO