Povestea fetelor "aranjate" pe banii statului: "Rinoplastie? Nu, eu sunt aici pentru estetic". 10 persoane, retinute

Ultima actualizare: 28-04-2014 07:03
Anda Adam, pe lista medicilor de la Spitalul de Ar...
Anda Adam, pe lista medicilor de la Spitalul de Ar...

Bilantul retinerilor in urma audierilor de vineri din dosarul operatiilor estetice este de zece persoane - noua medici, intre care managerul Spitalului de Arsi din Capitala, Vitalie Stan, si o angajata a unei clinici private.

UPDATE 23:55 Directorul Spitalului de Arsi si alti opt medici, retinuti in dosarul operatiilor estetice

Ceilalti medici retinuti sunt seful Sectiei de Chirurgie Plastica a spitalului, Nicolae Antohi, Aurelia Isac, Florica Gusa, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costica Ghita Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu si Elena Cristina Isac.

Procurorii au incheiat audierile de vineri, iar toti cei zece retinuti vor fi prezentati, sambata, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventiva.

UPDATE 20:10 Cinci medici, retinuti in dosarul operatiilor estetice

Printre cei reţinuţi se numără şi un anestezist.

Cei cinci vor fi prezentaţi, sâmbătă, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă.

Chirurgii care ar fi operat multe tinere din showbiz-ul romanesc ar fi primit mita intre 300 si 4000 de euro. Astfel, castigurile lor se apropiau de 20 de mii de euro in fiecare luna. 16 doctori, dar si asistente sunt acum la audieri, insa in zilele urmatoare procurorii vor sta de vorba si cu beneficiarele acestor interventii.

16 chirurgi si asistente de la ''Spitalul de Arsi, chirurgie plastica si reparatorie'' au ajuns in aceasta dupa- amiaza in birourile procurorilor. Cu totii sunt acuzati ca au facut operatii estetice de infrumusetare pe le-au trecut apoi in documente drept interventii chirurgicale necesare. In felul acesta au fortat casa de asigurari de sanatate sa suporte toate cheltuielile.

De exemplu, o pacienta a solicitat marirea sanilor prin implant cu silicon. Medicul ar fi trecut ca diagnostic "plaga dehiscenta san" adica o cusatura care s-a desfacut. In realitate el a imbunatatit bustul femeii. Cheltuielie au fost suportate de noi toti, prin intermediul casei.

Astazi, cand anchetatorii au descins in institutia sanitara au dat nas in nas cu unele dintre paciente programate la control.

"- Cat ai platit?
- Intre 2000 si 3000 mii de euro.
- Ce scria pe fisa ta medicala? ai observat?
- Nu, dar cred ca implant cu silicon.
- Unde ai platit?
- Pai plata s-a facut la domnul doctor
- Si avea chitantier?
- Nu imi amintesc",
spune pacienta.

Politistii si procurorii au plecat de la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri cu mai multe documente - fise medicale si foi de internare care sa dovedeasca faptul ca medicii au efectuat ilegal operatii estetice in timpul programului de lucru si folosind aparatura medicala a spitalului. Totul dupa ce ar fi internat mai multe persoane sub un diagnostic fals.

Anchetatorii spun ca un doctor castiga si 20 de mii de euro lunar, bani negri. Asa se explica de ce la perchezitia care a avut loc acasa la Cristina Isac, medic specialist in chirurgie plastica, s-au gasit 170 de mii de euro.

De altfel, anchetatorii spun ca si de la colegii acesteia au confiscat sume mari.

Printre cele care au mers pe mana specialistilor de la Spitalul de Arsi se numara si cantareata Anda Adam sau fotomodelul Madalina Secuianu.

''Am facut operatie.
- Cat ai dat?
- Nu mai conteaza
- Acum de ce ai fost?
- Sa imi scot firele. Pretul e mai mic decat in alte clinici particulare? Nu, e la fel. De ce ai venit aici? Pentru ca am auzit ca este un medic foarte bun",
a spus Madalina Secuianu.

Ioana Popescu si-a marit sanii acum 4 ani. Sustine ca nu a dat bani dar ca l-a promovat pe cel care a operat-o.

Ministrul Sanatatii spune ca din pacate acesta nu este singurul caz din sistem.

"Mai sunt suspiciuni de existenta unor practici asemanatoare, verificam si in momentul in care vom stii cu siguranta, evident, conlucram cu institutiile abilitate", a spus Nicolae Banicioiu.

Oficialul anunta controale si in alte institutii sanitare. In paralel colegiul medicilor va investiga activitatea doctorilor de la spitalul de arsi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO