Perchezitii la primarie. Autoritatile sunt acuzate ca au folosit o suma imensa din casierie in interes personal


Ultimul update: Vineri 12 Mai 2017 00:02
Data publicarii: Marti 09 Mai 2017 08:46
Categorie: Stiri actuale
Un politist, din Teleorman, risca sa fie concediat dupa ce a fotografiat un gandac.

Politistii din Mehedinti fac, marti dimineata, mai multe perchezitii la reprezentanti ai Primariei Eselnita, acuzati ca intre 2012-2015 au facut decontari ilegale pe baza unor situatii de lucrari nereale si au creat un prejudiciu de 1,5 milioane de lei.

Autoritatile locale sunt acuzate ca ar fi schimbat destinatia fondurilor alocate si ar fi folosit in interes personal bani din casieria unitatii, prejudiciind institutia cu aproape 1,5 milioane de lei. In acest caz vor fi puse in aplicare patru mandate de aducere.
Politistii de la IPJ Mehedinti fac cinci perchezitii la persoane banuite de abuz in serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

”Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012-2015, reprezentantii unei institutii ar fi efectuat decontari ilegale pe baza unor situatii de lucrari nereale, ar fi schimbat destinatia fondurilor alocate si ar fi folosit in interes personal bani din casieria unitatii pentru care fie ar fi prezentat documente justificative false, fie nu ar fi depus niciun document justificativ”, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane citat de news.ro.

De asemenea, in 2013, acestia ar fi instrainat doua terenuri aflate in proprietatea institutiei publice, fara ca in realitate sa fi fost platita contravaloarea acestora si fara sa se opereze tranzactia in documentele de evidenta ale institutiei.

Prejudiciul cauzat Primariei Eselnita a fost estimat la 1.500.000 de lei. Patru persoane au fost duse la audieri.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO