Perchezitii la Consiliul Judetean Bacau. Mai multi functionari sunt suspectati de coruptie

17-07-2014 10:16

DIICOT

Procurorii DNA fac perchezitii, joi dimineata, la sediul Consiliului Judetean Bacau, intr-un dosar in care mai multi functionari ar fi suspectati de fapte de coruptie.

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, ancheta ar viza mai multi functionari ai Consiliului Judetean (CJ) Bacau suspectati de fapte de coruptie. Consiliul Judetean Bacau este condus, din 2004, de Dragos Adrian Benea, lider al filialei judetene a PSD, si de vicepresedintii Ionel Floroiu, care este si vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD, si Claudiu Constantin Nastasa (PNL). Aceste perchezitii au loc la 3 saptamani de la descinderile facute de procurorii DNA la Primaria Bacau.

In acest dosar de coruptie, Romeo Stavarache a fost retinut de procurorii DNA, in 26 iunie, iar in aceasi zi Curtea de Apel Bacau a decis sa fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanta a dispus ca oamenii de afaceri Liviu Cenusa si Liviu Goian, vizati in acelasi dosar, sa fie cercetati tot sub control judiciar.

Potrivit DNA, primarul Bacaului a fost retinut pentru cinci infractiuni de luare de mita, Liviu Goian a fost retinut pentru trei infractiuni de complicitate la luare de mita, iar Liviu Vasile Cenusa pentru doua infractiuni de complicitate la luare de mita. Conform sursei citate, in perioada 2008 - 2011, Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti doi inculpati, a cerut si primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.

Romeo Stavarache a fost arestat preventiv in 1 iulie de Curtea de Apel Bacau, pentru 30 de zile, dupa ce procurorii DNA solicitasera acest lucru intrucat edilul a luat legatura cu ceilalti inculpati din dosar, in conditiile in care era cercetat sub control judiciar. Masura a fost contestata de edilul bacauan la inalta Curte de Casatie si Justitie, insa instanta a respins cererea, printr-o hotarare definitiva. si cei doi oameni de afaceri se afla in arest.

DNA: Perchezitiile din judetul Bacau au loc la 28 de adrese

Perchezitiile din judetul Bacau au loc la 28 de adrese, printre care si trei institutii publice, intr-o cauza privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, in perioada 2005-2012, a anuntat joi Directia Nationala Anticoruptie. "Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2005-2012 a unor infractiuni de coruptie. in cursul zilei de 17 iulie 2014, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate un nr. de 28 de perchezitii domiciliare in locatii situate pe raza judetului Bacau, intre care 3 institutii publice", se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

La perchezitii participa si jandarmi de la Brigada Speciala de Interventie. Procurorii sunt sprijiniti in acest caz de Serviciul Roman de Informatii.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26