Doi deputați și un senator PSD, ridicați de DNA la Arad. Cum se primeau șpăgile

09-12-2019 13:19

Cutremur la PSD Arad, unde procurorii DNA au descins luni dimineață. Doi deputaţi de Arad și un senator de Caraș Severin sunt vizați de ancheta procurorilor anticorupţie.

În paralel, verificări sunt făcute și la Direcţia de Drumuri și poduri Timișoara, instituție condusă de un consilier judeţean arădean, tot pe listele partidului social democrat.

Anchetata procurorilor DNA a scos la iveală că, din 2016 şi până în prezent, oameni influenţi din Partidul Social Democrat ar fi avut control asupra cântarului de la punctul de ieşire din ţară Nădlac 2, de pe autostradă. Acolo este cântărit fiecare TIR încărcat cu marfa care iese din ţară, şi în funcţie de greutate, firmele de transport plătesc o taxă.

Se pare că anumiţi oameni responsabili de acel cântar treceau în documente o greutate mai mică decât cea reală. În schimbul acestui serviciu, transportatorii ar fi plătit între 50 şi 100 de euro, pe marfar.

Reporter: "Știţi de ce v-au luat? "
Cristian Ispravnic - şef DRDP Timişoara: "Nu ştiu"
Reporter: "Unde va duce?
Cristian Ispravnic - şef DRDP Timişoara: "La sediu"

Potrivit unor surse din anchetă, banii încasaţi din șpăgi ar fi ajuns la Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara, instituţie controlată de PSD Arad.

Reporter: "Ce ştiţi despre sumele care se dădeau pentru camioane?"

Ioan Chisăliţa - senator: "Habar n-am"

Reporter: "De ce v-au chemat la DNA?"

Ioan Chisăliţa - senator: "N-am nicio legătură cu ce e aici".

Florin Tripa - deputat: "Nu știu despre ce e vorba, probabil am apărut în ceva interceptări. Dacă procurorii vor cere ridicarea imunităţii parlamentare, voi accepta".

Ancheta DNA în acest dosar a fost începută în urmă cu nouă luni.

Comunicatul DNA

 

DNA informează, într-un comunicat, că sunt efectuate percheziții în cinci locații în Timiș și Arad, respectiv la instituții publice, sediul unui partid politic, precum și domiciliile unor persoane fizice.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019. În cursul zilei de 9 decembrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție", se arată într-un comunicat al DNA. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO