Suspectul de pedofilie din Capitală s-a plimbat zeci de minute lângă blocul celor doi copii. Traseul său, refăcut pas cu pas


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 07 Ianuarie 2018 18:17
Categorie: Stiri actuale

Bărbatul care a abuzat sexual doi copii într-un lift din Bucureşti nu a fost încă găsit, deşi este căutat de sute de poliţişti. În urma numeroaselor telefoane date la 112, zece posibili suspecţi au fost audiaţi de anchetatori.

S-a dovedit însă că erau nevinovaţi. Fotografiile suspectului a făcut înconjurul României pe internet şi la tv, iar oamenii se îndeamnă unii pe alţii să ajute la capturarea pedofilului.

Anchetatorii au făcut publice noi imagini cu suspectul, captate de camerele de supraveghere din zona incidentului. Bărbatul s-a plimbat zeci de minute în apropierea blocului, înainte de a-i aborda pe copii. La ora 10:16, suspectul a intrat în scara unui alt bloc din zonă. A urcat în lift, dar după doar două minute a ieşit din bloc.

Nu au mai trecut nici măcar 20 de minute până când i-a întâlnit pe cei doi copii care urmau să-i devină victime.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru: "Este o persoană care are o anumită pedanterie, care nu are un cerc larg de cunoscuţi, dar când intră în contact social cu alte persoane tinde să fie destul de politicos. Şi în acelaşi timp pentru vecinii lui, pentru oamenii dimprejur, nu este cineva care să iasă în evidenţă, care să surprindă prin anumite calităţi negative."

În Bucureşti este deja a treia zi de căutări. Anchetatorii încearcă să verifice toate informaţiile primite de la cei care au sunat la numărul de urgenţă 112. 10 bărbaţi au fost consideraţi posibili suspecţi, audiaţi şi apoi eliberaţi. S-a dovedit că niciunul dintre ei nu era cel căutat de toată lumea.

"Au fost efectuate investigaţii într-un perimetru extins - 50 de străzi, dintre care 9 principale, respectiv aproximativ 200 de blocuri.(...) Totodată, sunt verificate informaţiile cu privire la persoane ale căror semnalmente corespund cu cele ale autorului", potrivit procurorilor.

"Imediat cum mi s-a arătat filmarea din lift, când a ridicat-o şi i s-a văzut profilul, mi s-a părut faţa cunoscută de aici din zonă, de la mine de pe strada", spune mama copilului.

Sâmbătă seară, poliţiştii au ieşit pe străzi şi au cerut ajutorul bucureştenilor. Părinţilor le-au recomandat multă atenţie în perioada următoare.

Între timp, mii de oameni s-au mobilizat pe reţelele de socializare. Toţi au distribuit imaginea suspectului în speranţa că cineva îl va putea identifica. În unele cazuri, reacţiile au fost violente.

Gelu Duminică, sociolog: "În spatele calculatorului ne simțim mai puternici decât suntem, mai şmecheri, mai intangibili decât suntem şi simțim nevoia să fim justiţiarii de serviciu, cu toate că de la a spune lucruri de genul acesta până la a face este o distanţă foarte foarte mare."

Autorităţile îi roagă pe oameni să rămână calmi, dar să ajute cum pot la găsirea suspectului.

Pătru Florin Adrian, şeful secţiei 22 de poliţie: "Transmitem un mesaj de normalitate pentru populaţie, dorim ca părinţii să nu intre în panică, dar în acelaşi timp le recomandăm să îşi supravegheze în permanenţă copiii."

Cei doi copii agresaţi au fost duşi la medicii Institutului ”Mina Minovici” pentru analize.

Încă un scandal de pedofilie în România. Un francez condamnat în țara lui a abuzat copii la Cluj
Încă un scandal de pedofilie în România. Un francez condamnat în țara lui a abuzat copii la Cluj
Noi imagini cu pedofilul din Capitală. 10 bărbați audiați la Poliție, 46 de apeluri la 112 și cercetări extinse de procurori
Noi imagini cu pedofilul din Capitală. 10 bărbați audiați la Poliție, 46 de apeluri la 112 și cercetări extinse de procurori
VIDEO PROTVPLUS.RO
ziarul argesul
Bărbat anchetat pentru act sexual cu o fetiță. A profitat că părinții erau băuți
Un bărbat băut şi fără permis a încercat să conducă o utilitară. Ce tragedie a provocat
Instituţia care se ocupă de restaurarea monumentelor funcţionază într-o ruină
Accident grav în județul Hunedoara. Un motociclist a murit, iar pasagera lui este rănită grav
Un tânăr a murit după ce mașina pe care o conducea a căzut în albia unui pârâu
O locomotivă a luat foc în Cluj. ”În vagoane au fost circa 20 de pasageri”
ambulanta
Un polițist s-a împușcat cu arma din dotare, într-un apartament din Caracal
Avertisment lansat după ce un bărbat a fost sfâșiat de o ursoaică. Cum a fost găsit
Cui aparține barca de 30.000 de € care a explodat în portul Tomis
20.000 de participanți la „Maratonul Internațional București". Pentru ce au alergat
Un record al ultimilor ani. Câți credincioși s-au închinat la moaştele Sf. Parascheva
Acuzații de neglijență la Otopeni. Cum au fost filmați angajații care se ocupă de bagaje