Pedeapsa primită de un bărbat care a încercat să mituiască polițiștii pentru a scăpa de un dosar penal


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 12 Aprilie 2018 11:05
Categorie: Stiri actuale
politie cautari

Un bărbat a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru dare de mită, printr-o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, după ce a vrut să-i dea unui poliţist din Ialomiţa 500 de euro pentru ca acesta să nu-i întocmească un dosar penal.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DGA, Curtea de Apel Bucureşti a respins, la data de 5 aprilie, ca nefondat apelul declarat de inculpatul Nicolau Marian-Gabriel împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Ialomiţa, condamnându-l pe acesta la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

"La data de 13 septembrie 2017, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Ialomiţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, au finalizat cercetările, iar procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Nicolau Marian-Gabriel, recidivist, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere. (...) Dosarul penal a fost constituit la data de 26 iulie 2017, când ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.J.A. Ialomiţa au înregistrat denunţul şefului unui Post de Poliţie din cadrul I.P.J. Ialomiţa", reiese din comunicatul DGA.

Conform acestuia, inculpatul i-a promis poliţistului că îi va remite suma de 500 euro pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, fără a poseda permis de conducere, bărbatul fiind în stare de recidivă pentru o condamnare anterioară.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO