Lider sindical: Patru medici de la Matei Balș au demisionat. Ministerul Sănătății: "Este fake news - nu a demisionat nimeni"

Ultima actualizare: 11-03-2020 13:36
Carantina
Pro TV

Patru medici de la Institutul Matei Balș din București și-au anunțat marți demisia, în contextul epidemiei de coronavirus, a anunțat Viorel Husanu, liderul sindicatului Sanitas București.

Sindicatele din sănătate i-au adresat ministrului Sănătăţii un document în care cer sporuri între 55% şi 85% din salariu şi pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar ce tratează pacienţii cu coronavirus, invocând prevederile legale referitoare la personalul care participă efectiv la limitarea unor epidemii deosebit de grave, conform News.ro.

Conform liderilor sindicatelor, medicii și personalul auxiliar sanitar pot beneficia în mod legal de acest spor, „în vederea compensării financiare a riscurilor asumate”.

Aceleaşi sporuri sunt solicitate şi pentru angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică care fac anchete epidemiologice şi care iau contact cu posibili subiecţi infectaţi.

„Am depus către cele două Comisii de Sănătate din Parlamentul României un material privind modificarea Legii Salarizării precum şi a Regulamentului de sporuri care ar da posibilitatea de a rezolva inechităţile din sistem. Din ce ştiu eu, numai astăzi şi-au dat demisia de la Matei Balş 4 salariaţi. S-au scos posturi la concurs şi nu sunt doritori. Oare de ce? Propunerea Sanitas Bucureşti de modificare a actelor normative menţionate mai sus cred că ar trebui urgent discutată!”, a scris pe Facebook liderul sindical.

În România au fost diagnosticate pana acum 25 de persoane cu coronavirus, acestea fiind internate la spitale din Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Craiova.

Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul Sănătății: Nu a demisionat nimeni

 

Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul Sănătății, a declarat, miercuri, că anunțul liderului sindical este "fake news". "Nu există nicio demisie. Este un fake news. Nu există niciun medic care s-a plâns de programul de muncă", a declarat Tătaru.

 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO