Pastila cu care un medic de la Timișoara a tratat 36 de români care s-au vindecat de Covid-19

Ultima actualizare: 22-03-2020 17:59
Pastile
iStock

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde s-au vindecat de departe cei mai mulți pacienți de coronavirus, a explicat ce schemă de tratament le aplică bolnavilor de Covid-19. 

În România sunt până acum 367 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID 19. 3 dintre cei 14 internaţi la terapie intensivă sunt în stare gravă.

52 de persoane au fost declarate vindecate și externate. Cele mai multe sunt, de departe, în Timişoara - 36. Alte 11 în București, 3 în Craiova şi câte unul în Constanța și Iași.

Medicul Virgil Musta a explicat pentru Opinia Timișoarei că foloseşte o altă schema de tratament decât în restul ţării, pentru că astfel doctorii pot vedea ce efecte are fiecare variantă.

„Noi folosim o altă schemă de tratament decât restul ţării, dar şi conjunctura a fost favorabilă, pentru ca pacienţii pe care i-am tratat au fost pacienţi tineri, fără comorbiditati, fără boli asociate, la care teoria spune că evoluţia bolii este bună. Schema pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu 2 antivirale, care la 3-4 zile după administrare dau teste negative. Aşteptam doua teste negative, după care îi externăm”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Muştă de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

Doctorul specialist spune că a ales acest tip de tratament bazându-se pe o serie de studii care arată că este, deocamdată, cel mai eficient.

„Sunt mai multe scheme testate, cu mai multe rezultate. Împreună cu domnul profesor Streinu-Cercel am stabilit că în centrul nostru să se folosească o anumită schema. Sunt scheme care sunt studiate la ora actuală în lume. Nicio firmă de medicamente nu are finalizat, la ora actuală, un studiu care să spună această este eficientă unu. Sunt doar încercări, rezultate parţiale, şi ne-am ales unul din aceste studii. Ne-am ales acest medicament, îl avem şi putem să îl folosim, pe baza faptului că în literatura există studii pe acest medicament şi sunt rezultate parţiale favorabile şi pe gândirea noastră medicală, care ne-a spus că s-ar putea să avem aceste rezultate favorabile”, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 25 Octombrie 2021

45:39
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!