Pasagerii din Titu, interziși în trenuri, deși nu au putut lua bilete din vina CFR

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Situaţie revoltătoare în staţia CFR Titu, din Dâmboviţa. Un transformator a fost avariat, iar ca urmare, casa de bilete a gării nu a mai avut curent electric şi nu a putut elibera bilete.

În aceste condiţii, controlorii au decis să nu-şi asume vina CFR-ului şi să nu permită îmbarcarea în trenuri a navetiştilor care încercau să călătorească "fraudulos". Oamenii puteau lua bilete direct din tren, dar la un preț ceva mai mare şi pentru navetiştii sărmani, fiecare leu contează.

Explozia s-a produs, joi după-amiază, în spatele gării din Titu, unde sunt transformatoarele care alimentează staţia CFR. Cel mai probabil, cred anchetatorii, din cauza suprasolicitării, aparatele au luat foc.

După ce au auzit bubuitura şi au văzut fumul gros, angajaţii staţiei au sunat la 112. La faţa locului au sosit cei de la pompieri, care au reuşit să lichideze incendiul. Între timp, însă, nu exista electricitate, iar angajatele nu au putut elibera bilete, aşa că mulţi dintre călători au rămas pe peron.

Mai bine de o oră, angajatele de la ghişeu au încercat să obţină aprobări de la şefii lor, să poată elibera tichete de mână, pentru ca oamenii să poată călători unde aveau nevoie.

Nu avem curent, încercam să luăm aprobări, să dăm manual. Este pană de curent, în momentul ăsta nu merge nimic”, susține o angajată CFR.

Călătorii care asteaptau trenurile spre Bucureşti sau Târgovişte s-au enervat din cale-afară, mai cu seamă că în staţia CFR din Titu nu există sală de aşteptare încălzită şi nici scaune unde să se aşeze.

Stăm în gară şi aşteptăm. Tremurăm, nașul nu vrea să ne ia, nu putem să ajungem la muncă”, spune un călător.

Lucrăm la patron, prezență la ora de intrare şi ieşire, dacă nu ne prezentăm la program, ne dă afară”, susține un alt călător rămas pe peron.

După o oră de negocieri, casieria a primit aprobarea să vândă bilete de mână călătorilor, iar oamenii au plecat în sfârşit spre destinaţie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO