Filmul zilei în care Papa și-a luat la revedere de la România. La final a apărut curcubeul

02-06-2019 18:27

Cu o plecăciune şi curcubeu în dar, ne luăm şi noi rămas bun, după 3 zile de mare sărbătoare sufletească şi de pace, de la Papa Francisc.

3 zile în care am înţeles şi am simţit că indiferent de limbă şi de confesiune suntem la fel atunci când ne unesc emoţii sincere şi curate.

Papa Francisc a plecat duminică spre Roma şi a promis că ia cu sine momente şi chipuri. Însă omul Francisc va rămâne pururi, aici în sufletele noastre şi în locul pe care l-a numit şi l-a binecuvântat din toată inima: ''Romania- Grădina Maicii Domnului".

Papa Francisc face o plecăciune, pe scara avionului, în fața românilor şi apoi îşi ia la revedere de la ei - sunt ultimele momente ale călătoriei apostolice pe care Suveranul Pontif a făcut-o în România. Sfântul părinte a ajuns pe Aeroportul din Sibiu la capătul a trei zile memorabile, în care a binecuvânt peste o jumătate de milion de oameni în Bucureşti, Șumuleu Ciuc, Blaj şi Iaşi.

Al 266-lea episcop al Romei şi papă al Bisericii Catolice a venit la Sibiu cu maşina după ce planul - care prevedea că drumul de la Blaj să fie făcut cu elicopterul - a fost schimbat din cauza vremii. Meteorologii au dat un cod portocaliu de furtună - cu vânt puternic şi în unele locuri grindină - care nu a permis zborul.

Pe Aeroportul din Sibiu, Papa Francisc a fost întâmpinat de preşedintele republicii, Klaus Iohannis.

Miraculos... la fel ca în toate punctele în care era aşteptat norii de furtună au dispărut... ploaia s-a oprit şi a apărut curcubeul.

Departe de ochii presei, cei doi şefi de stat au avut o discuţie protocolară, în salonul oficial al aeroportului.

La ieşire, câteva sute de oameni l-au întâmpinat - pioşi - pe sfântul părinte.

În semn de pretuiere - Suveranul Pontif - a mers pe lângă gardurile de protecţie, prin bălţi, şi le-a zâmbit. Cu unii a dat mâna, pe alţii i-a binecuvântat, iar pe copii i-a mangait pe creştet. O fetiţă pe care părinţii o ţineau pe umeri i-a oferit papei un trandafir galben.

Roxana Hulpe, corespondent Știrile Pro TV: "Şi eu sunt un zâmbet, suntem la câţiva paşi de Papa. Încă mai are energie să întindă mâna, oamenii aplaudă. A primit flori... A dat mâna cu copii şi oameni în vârstă, se scrie o pagină din istoria grea a catolicismului."

De pe marginea covorului roşu, şi-au luat rămas bun de la Papa Francisc şi junii Sibiului - gătiţi în frumoasele lor costume populare.

Aşa cum cere protocolul în cazul vizetelor şefilor de stat, în timpul ceremoniei de rămas-bun, Brigada 30 Garda "Mihai Viteazul" l-a saluat pe Suveranului Pontif.

Papa Francisc a fost condus - până la scara avionului - de Klaus Iohannis şi soţia lui

Până să urce în aeronavă, Suveranul Pontif a schimbat câteva cuvinte cu mai mulţi invitaţi.

Soţia preşedintelui - Carmen - a făcut o plecăciune în faţa lui iar şeful statului l-a strâns bărbăteşte mâna.

Roxana Hulpe, corespondent Știrile ProTV: „Îşi ia la revedere de la soţia domnul preşedinte. Ce moment emoţionant, ce moment mare, ce a reuşit acest om cu blândeţea lui şi dragostea lui să facă din România în acester zile fie că vorbim de catolici sau ortodocşi, cu toţii au simţit la fel şi au creat din Ro un loc despre care papa a spus că se simte acasă. Iată ce lecţie importanta învăţăm astăzi, cât de simplu şi de frumos putem să trăim atunci când în jurul nostru este un om care ne arată atât de firesc un drum atât de simplu pe care putem să-l parcurgem, pentruc a toţi în final să avem un trai tihnit”.

Înaintea Papei şi a delegaţiei oficiale de la Vatican - care l-a însoţit în timpul vizitei în România - în avion, au urcat ziariştii. Printre ei şi Andreea Esca.

Andreea Esca: "Este ora 16 şi 20 de minute. Noi, ziariştii acreditaţi în zborul papal, mergem spre aeronavă. Aici, la Sibiu, plouă torenţial. Cred că am putea spune că deja romanii plâng cu papa. Va avea loc o conferinţă de presă în avion şi vă vom ţine la curent cu răspunsurile Papei Francisc imediat ce ajungem la Roma”.

Papa Francisc a plecat spre Roma la bordul aeronavei Alexandru Ioan Cuza - unui Boeing 737-800 care aparţine companiei Tarom.

Avionul a decolat de pe aeroportul din Sibiu la ora 17 şi 40 de minute. La sol s-au auzit din nou aplauze.

A fost sfârşitul unei călătorii memorabile pe care Suveranul Pontif a făcut-o pe pământ românesc. Papa Francisc este primul papă care a vizitat atât capitala cât şi fostele principatele istorice ale României şi - în acelaşi timp - este primul Suveran Pontif care a rostit o rugăciune împreună cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în noua catedrală a neamului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO