Papa Francisc a acceptat invitația de a vizita România


Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Data publicarii: Duminica 22 Octombrie 2017 17:23
Categorie: Stiri actuale

Peste un milion de catolici români aşteaptă vestea că Papa Francisc va vizita anul viitor ţara noastră.

Surse de încredere din Biserica Româno-Catolică au confirmat că toate procedurile au fost îndeplinite, invitaţia a fost acceptată, iar totul ţine acum de confirmarea unei date de către Vatican şi de stabilirea finanţării de către autorităţile române.

În 2018, Papa Francisc are deja programate mai multe vizite în ţări defavorizate, şi e posibil că în perioada mai lejeră din vară să ajungă şi în România.

După confirmarea în scaunul papal, Biserica Româno-Catolică a lansat invitaţia către Vatican, apoi în 2015, preşedintele Iohannis i-a transmis pontifului că e aşteptat în ţară noastră şi că ar fi minunat că acest lucru să se întâmple tocmai cu ocazia centenarului Marii Uniri. Biserica Româno-Catolică speră că Papa Francisc să oficieze, cu această ocazie, beatificarea a şapte martiri comunişti.

Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice: "Au fost îndeplinite toate procedurile din punctul de vedere al Bisericii Catolice din România, al Bisericii Ortodoxe din câte am auzit şi al preşedinţiei, ale autorităţilor".

Reporter: "Ar putea fi anul viitor chiar?"

Francis Doboș: "Ar putea, noi aşa sperăm".

Reporter: "Toate ceremoniile trebuie organizate de cineva".

Francisc Doboș: "Bineînţeles, acestea sunt organizate de comun acord cu Sfântul Scaun, dar bineînţeles este ţara gazdă care doreşte să primească vizita cuiva care se ocupă de bună organizare a acestui eveniment."

Imediat ce vizita va fi confirmată oficial, Biserica Romano Catolică va trebui să notifice Preşedinţia şi Ministerul de Externe şi Guvernul, pentru a pregăti planul vizitei Suveranului Pontif. Planul de finanţare a vizitei ar trebui să fie făcut de Guvern împreună cu Biserica Româno Catolică. Aceasta va estima numărul de credincioşi ce vor participa la eveniment dar şi care ar fi costurile necesare. De altfel, în luna martie, primarul Gabriela Firea spunea că aşteaptă cu emoţie vizită Papei.

Francisc Doboș"Suntem în aşteptarea acestei veşti, ne rugăm pentru aceasta şi în mod special azi ne rugăm la Ioan Paul al II-lea, că el să mijlocească o asemenea vizită".

Peste o mie de credincioşi catolici au celebrat duminică ziua Papei Ioan Paul al II-lea, primul Papă care a vizitat România, în mai 1999. Oamenii au urmat în procesiune prin Capitală o cutie aurită, în care este depusă, pe o bucată de pânză, o relicvă a fostului Pontif.

Nu se ştie dacă relicva are şi alte puteri, în afară de a fi mărturie a trecerii prin lume celui mai iubit Papă al zilelor noastre. Însă chiar drumul până la Bucureşti are farmecul sau.

Acum 12 ani, înainte că Papa Ioan Paul al II-lea să fie înhumat în Catedrala San Pietro din Roma, au fost puse deoparte câteva fiole cu sânge recoltat la clinica Gemelli, unde era îngrijit. Un apropiat al sau a venit cu ideea de a dărui picăturile bisericilor catolice din lume.

Papa Francisc s-a ales cu două vânătăi. S-a lovit cu capul în vehiculul care-l transporta la Cartahena
Papa Francisc, vizită de 5 zile în Columbia. Cel mai așteptat moment
Papa Francisc a mărturisit că a apelat la un psihanalist în anii '70
VIDEO PROTVPLUS.RO