Panica la un hotel de lux din Bucuresti. Clientii au fost evacuati dupa ce acoperisul cladirii a fost cuprins de flacari

Dată publicare: 05-09-2014 07:52
Dată actualizare: 08-09-2014 07:04


A fost panica joi noapte la un hotel de 4 stele din Capitala.
Intreg complexul a fost evacuat dupa ce ultimul etaj al cladirii s-a umplut de un fum gros, iar flacarile au mistuit o parte din acoperis.

Pompierii au stabilit si cauza incendiului: cosul de evacuare a fumului, din bucataria restaurantului, nu era curatat, s-a incins si s-a aprins.

Zeci de turisti, printre care si echipa de fotbal tineret din Muntenegru, au stat in fata hotelului pana cand pompierii au lichidat incendiul. Un angajat care ajuta la evacuare a inhalat fum si a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale.

Alarma s-a dat in jurul orei 23, cand cativa clienti cazati la ultimul etaj al hotelului au simtit un miros intepator de fum.

"Au inceput sa strige vecinii de palier ca e foc, fum, sa iesim toti afara. Nu stiam ce s-a intamplat si era un fum dens la etajul patru. Am iesit afara si pe hornul de evacuare erau flacari", a spus un client.

"M-am trezit si am vazut fum si pompierii. Am cerut informatii pentru ca am auzit haosul de afara si nu stiam ce se intampla, daca trebuie sa coboram cu bagajele", a spus altul.

"Principalele doua dificultati au fost prezentate de fumul dens degajat pe casa scarii si de panica persoanelor care au trebuit evacuate", a explicat Daniel Vasile, ISU Bucuresti.

O parte dintre clienti au iesit singuri din hotel, insa altii au fost evacuati impreuna cu pompierii. Unuia dintre angajati i s-a facut rau din cauza fumului inhalat.

Si reprezentativa de tineret a echipei de fotbal din Muntenegru, cazata in hotel, a fost nevoita sa stea cateva ore in strada.

Dupa mai bine de o ora de la izbucnirea incendiului, o parte dintre clientii hotelului au primit permisiunea sa se intoarca in camere. Ultimul etaj al cladirii ramane insa evacuat din cauza fumul gros de pe holuri.

Deocamdata pompierii nu stiu exact de la ce a izbucnit incendiul, insa primele informatii arata ca flacarile au pornit din bucataria restaurantului .


VIDEO PROTVPLUS.RO