Panică la bordul unui avion Larnaca-București. ”A început un miros și am auzit un zgomot”

Dată publicare: 03-03-2018 07:24
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Au fost momente de panică pentru pasagerii unei curse low cost Larnaca - Bucureşti.

La decolare, au apărut temeri că ar exista o eventuală defecţiune şi, din motive de precauţie, aeronava a fost reţinută la sol pentru o inspecţie tehnică. Oamenii au fost îmbarcaţi din nou în avion după câteva ore de aşteptare şi au ajuns în România după miezul nopţii.

Cursa dinspre Cipru, Larnaca, ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă vineri seară, la ora 19:40 de minute, dar a ajuns abia după miezul nopţii, la ora 1:21. Totul din cauze unei posibile defecţiuni la motorul aeronavei. Odată ce a fost făcut anunţul, printre pasageri s-a instalat teamă.

"Ne-am panicat. Pe partea drepta a început să fie un miros şi un zgomot şi s-a oprit. A fost un haos. Au venit pompierii."

"A avut o problemă motorul la avion. Ne-a spus să aşteptăm jumătate de oră, până la urmă a fost o oră, două, trei. A început să vorbească lumea la aeroport în Larnaca, nu se poate aşa ceva. În bătaie de joc a dat niște cupoane de 3,5 euro să iau o sticlă de apă."

"Nu mai mergem cu firma asta, renunţ, gata. Am mai avut probleme."

Au fost însă şi pasageri care au privit cu calm întreaga situaţie.

"Compania a ajuns, şi-a făcut datoria cât de cât, cu întârziere, s-a întâmplat. Nu e de la ei."

Vineri seară, compania Wizz Air a dat şi un comunicat şi a oferit explicaţii.

"Zborul Wizz Air W6 3252 Larnaca-Bucuresti din 2 martie s-a întors la poziţie înainte de plecare ca o măsură de precauţie din cauza unui semn de posibilă defecţiune tehnică. (....) Wizz Air îşi cere scuze pentru inconvenientele cauzate, dar siguranţa pasagerilor şi a echipajului este prioritatea numărul 1 a companiei."

Tot vineri, două curse ale aceleiaşi companii, Bucuresti-Roma şi retur, au fost anulate din cauza vremii. Mulţi pasageri s-au plâns însă că n-au primit lămuriri.

"Au cancelat avionul şi ne-au abandonat în aeroport.
La ce oră aveţi avionul?
Iniţial la ora 8 şi 10, apoi 9 şi 10.
Ce explicaţii v-au dat?
Nu ştim nimic, nimic, nimic."

Reprezentaţii companiei au specificat că zborurile au fost anulate deoarece Aeroportul Ciampino din Roma a fost închis din cauza vremii.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO