Pandemia de Covid-19 nu îi sperie pe turiști. Au fost din nou cozi pe pârtiile de la munte

Dată publicare: 13-03-2021 19:19
Dată actualizare: 13-03-2021 20:01


Cu o zi înainte să intre în vigoare reducerea gradului de ocupare din hoteluri și pensiuni, Poiana Brașov a fost din nou animată de turiști.

Se schiază în condiții bune, astfel că mulți s-au gândit să se bucure de zăpadă și de aerul tare de munte, la jumătatea lunii martie.

În fața instalațiilor pe cablu s-au format din nou cozi, însă turiștii nu au așteptat la fel de mult ca în mijlocul sezonului.

Reporter: "Vi se pare aglomerat?".

Turistă: "De dimineață a fost puțin, dar a meritat. Nu am nicio problemă să stau la coadă, că pentru schi am venit".

Turist: "Sus e bine, puțină ceață, e OK".

Reporter: "Ți se pare aglomerat? Cât se stă la rând?".

Turist: "20 de minute, e OK, față de alte dați".

Turist: "E destul de OK, având în vedere că am stat și 40 minute în alte zile".

Un turist și-a inițiat și cățelul în tainele schiului.

Reporter: "Văd că nu sunteți singur. Ați fost însoțit?".

Turist: "Da... Archie".

Reporter: "Ce frumos! Ați coborât împreună".

Turist: "Da, pe sulinar".

Reporter: "Cum e?".

Turist: "Bine, foarte bine, pentru el, cel puțin, e prima zi sus, în Postăvarul".

Ana Maria Barbu, reporter Pro TV: "Încă ne bucurăm de zăpada buna pentru schi, chiar dacă suntem in luna martie. În masivul Postăvarul stratul de zăpadă măsoară 70 de centimetri. Schiați însă cu grijă, vă sfătuiesc salvamontiștii care de la începutul sezonului au intervenit la peste 400 de accidente".

De mâine, în cele mai multe stațiuni montane, între care și Poiana Brașov, intră în vigoarea limitarea gradului de ocupare la 70%. Un mic impediment pentru unii.

Turist: "E mai greu ptentru cei care au avut rezervările deja, dar caută să se adapteze. Ne-au sunat și pe noi. Până la urma nu venim sa stăm în cameră, venim să ne dăm pe placă, noaptea să punem undeva capul pe pernă să dormim, apoi înapoi pe placă".

Hotelierii spun că iau toate măsurile pentru ca turiștii să vină în siguranță la munte.

Gabriel Roșca, manager hotel: "Noi am respectat această restricție. Ne-am sunat toți clienții, ne-am rezervat toate weekendurile. Nu depășesc 70%. Înseamnă că suntem în siguranță, dar invităm românii la munte în timpul săptămânii, să își petreacă zilele de relaxare".

Deși este primavară, la munte vremea e potrivită pentru sporturile albe, așa că este de așteptat ca turiștii să caute stațiunile cu pârtii pe care se poate schia în siguranță.


VIDEO PROTVPLUS.RO