Pană majoră de curent în București. Banii de investiţii în reţea au mers la gaura din buget

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 01 Noiembrie 2017 17:10
Categorie: Actualitate

Mai multe zone din Capitală, din nordul Capitalei, dar şi din sectoarele 2 şi 3, au fost afectate miercuri de o pană de curent, până la această oră nefiind cunoscute cauzele acesteia.

Avaria s-a produs la 16 și 40 de minute și timp de o oră 300 de străzi începând din cartierul Aviației și până în Titan şi Dristor, au rămas fără iluminat stradal. În blocurile de locuințe și clădirile de birouri a fost întuneric, la fel și în stațiile de metrou. La Spitalul Fundeni, aflat în zona afectată, s-a activat automat generatorul electric și asfel a fost asigurată activitatea în sălile de operații și la terapie intensiva.

În multe dintre intersecții mai ales din sectoarele 1 și 2 în zonele Barbu Vacarescu, Pipera Tei, Pantelimon semafoarele s-au stins iar circulația a fost dirijată de polițiștii sau chiar de unii șoferi care au coborât din mașini. Pe harta traficului rutier multe zone sunt adevaratate puncte nevralgice, iar oprirea semafoarelor generează un haos general.

Cauza este o stație de alimentare de la Fundeni, aceeași stație care pe 21 octombriea lăsat în beznă atunci mai puține cartiere-doar 3. Lipsă investițiilor, spun oficialii că ar fi motivul real. Această lipsă vine pe fondul în care Guvernul a cerut anul acesta bani în avans de la companiile de electricitate, adică și de la Transelectrica, pentru a acoperi golul lăsat de plată salariilor și pensiilor. Trebuie să ne pregătim pentru că vor mai apărea astfel de probleme. Vine iarnă și consumul de electricitate e în creștere.


Cei de la Transelectrica spun că la numai o oră de la producerea incidentului, au fost realimentați în mod operativ toți consumatorii afectați.

 

E-Distribuție Muntenia a transmis următorul comunicat:

În după-amiaza zilei de 1 noiembrie 2017, a apărut un defect în rețeaua de electricitate din zona București, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia. Aceasta a afectat alimentarea unor stații de transformare operate de E-Distribuție Muntenia în partea de nord și de est a Bucureștiului. E-Distribuție Muntenia lucrează pentru alimentarea clienților, fie cu ajutorul sistemelor automate fie prin manevre de telecontrol.

Metrorex a anunţat că au existat probleme cu iluminatul peroanelor în staţiile Iancului şi Pipera, dar că problemele au fost remediate, iar circulaţia trenurilor nu a fost afectată.

 

O pană de curent de proporţii similare a afectat zone din Bucureşti şi din judeţul Ilfov în 21 octombrie, fiind vorba despre o avarie o avarie în staţia electrică 220 / 110 /10 kV Fundeni, generată de deteriorarea unui echipament de înaltă tensiune, după cum anunţa Transelectrica, relatează news.ro.

Atunci, cartierele bucureştene Obor şi Fundeni, precum şi o parte din localităţile Otopeni, Afumaţi şi Fundeni au rămas fără energie.
 

tudorel toader la jilava

Ministrul Justiţiei şi omologul său croat au vizitat Penitenciarul Bucureşti - Jilava

Iohannis, reacție privind spectacolul dat de copii la "Simfonia lalelelor", în prezența premierului

Firea, după ce Iohannis s-a plâns de trafic: Și-ar dori să vină la Primărie și eu la Președinție?

Iohannis a ieşit la plimbare cu bicicleta în Herăstrău: ”Traficul din Capitală este infernal”

14 hectare distruse de incendiu, lângă Cetatea Poenari. Operațiune de stingere cu elicopterul

MAE: Nu există informații că s-ar afla români printre victimele atacului din Toronto

pod capitala

Un pod din Capitală, pe sub care trec zilnic mii de români, se poate prăbuși oricând

România ar putea deveni Raiul vânătorilor. 2.000 de urși, în pericol de a fi uciși

ÎPS Teofan declanșează operatiunea ”referendumul”. ”Doamne ferește să lipsiți” și ”aduceți câte 50 de persoane”

Cazul fetiței de 6 ani, somată să plătească 35 de lei. Mama povestește prin ce a trecut

Fetiță de un an și șapte luni, salvată după ce a căzut în latrina din curte, în Buzău

Cum vor autoritățile din Târgu Jiu să scape de ciori, specie protejată de lege