Pagube de zeci de milioane de euro după incendiul dezastruos din Alba Iulia


Ultimul update: Duminica 03 Februarie 2019 07:34
Data publicarii: Duminica 03 Februarie 2019 07:24
Categorie: Stiri actuale

Pompierii din Alba intervin de mai bine de 24 de ore pentru a lichida incendiul care a izbucnit sâmbătă dimineață și a mistuit o fabrică de condimente.

Militarii au rămas toată noaptea în zonă ca să stingă focarele de sub hala prăbușită. Salvatorii au scos din clădire un tanc cu azot, unul cu motorină și zeci de butelii cu hidrogen.

Deocamdată nu se știe de la ce a pornit vâlvătaia. Anchetatorii vor merge la fața locului pentru cercetări.

Clădirea era plină de butelii cu hidrogen și azot, uleiuri și substanțe volatile, multe ușor inflamabile și extrem de toxice. Paznicul a sunat disperat după ajutor, însă vălvătaia s-a extins cu mare viteză.

Martor: "Când a sunat, după nici două minute a făcut o explozie ca o pârghie și a ieșit un foc până în capătul celălalt. A mers ca o săgeata, s-a extins foarte repede. Ce vedeți aici, maxim jumătate de ora a ars tot."

De la înălțime se vede amploarea incendiului care a provocat distrugeri pe 10.000 de metri pătrați. Cei care stau în vecinătate au fost avertizați prin intermediul aplicației RO-ALERT să nu iasă din case și să închidă toate geamurile.

Localnic: "În viața mea nu am văzut așa flăcări, înălțime de 200 de metri. Dacă te uiți la fum, până la Sebeș îi fumul."

Localnic: "Eram în Alba Iulia când am primit mesajul și am văzut de pe geam un fum negru, puternic și înalt, l-am văzut destul de sus."

La fața locului au ajuns inspectori de la Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică, Apele Române, dar și prefectul de Alba.

Dănuț Hălălai, prefectul judeţului Alba: "Din primele verificări, nu există probleme care să pună în pericol viața și sănătatea persoanelor. Sunt monoxid de carbon, benzen, substanțe plastice arse."

În această fabrică lucrau peste 200 de angajați.

Gabriel Pleșa, viceprimar Alba Iulia: "Marea problema va fi cu linia tehnologică. Există temeri că nu se va putea relua decât după luni bune producția în fabrică."

Clădirea avea toate avizele necesare, inclusiv pentru incendiu. Ultimul control a avut loc în luna septembrie și nu au fost descoperite nereguli. Pagubele sunt de ordinul zecilor de milioane de euro.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO