Ordonanța de urgență care rezolvă situația concediilor medicale, publicată de Guvern


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 20 Februarie 2018 13:56
Categorie: Stiri actuale

Guvernul a publicat varianta finală a ordonanţei de urgenţă care ar urma să rezolve situaţiile în care persoanele aflate în concediu medical au veniturile mai mici, din cauza creşterii contribuţiilor sociale.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență, contribuțiile ar urma sp fie plafonate la nivelul de anul trecut pentru toți cei care au intrat sau urmează să intre în concediu medical, astfel încât să nu existe scăderi de venituri, urmând ca angajatorul să plătească diferențele pentru acele situații în care angajații au intrat deja în concediu medical luna trecută și au avut venituri scăzute.

Au fost situații în care veniturile au scăzut cu până la 20-25%, în special la femeile însărcinate care au intrat în concediul prenatal sau la cei grav bolnavi care au sau au avut nevoie de concediu medical pentru o perioadă lungă de timp.

Ordonanța care urmează să rezolve aceste situații va fi votată marți, la Consiliul Economic şi Social, acest vot având un rol consultativ, după care va intra în următoarea ședință de guvern, cel mai probabil pe ordinea de zi.

Este a doua ordonanță care își propune să rezolve acele situații în care au existat scăderi de venituri după ”Revoluția fiscală”. Prima ordonanță s-a referit la angajații din domeniul IT sau cei care lucrează part-time.

VIDEO PROTVPLUS.RO