Orban, despre creşterea salariului minim: Decizia, pe baza unei analize a efectelor


Ultimul update: Marti 05 Noiembrie 2019 11:41
Data publicarii: Marti 05 Noiembrie 2019 11:34
Categorie: Stiri actuale
Sedinta informala a Guvernul Orban - 5

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că Executivul va lua o decizie în privinţa creşterii salariului minim în urma unei analize a efectelor acestei măsuri.

Analiza va avea la bază indicatori economici obiectivi, şi în urma consultării cu partenerii sociali, patronate, sindicate, societate civilă.

"Vrem să luăm decizia pe baza unor indicatori economici care sunt obiectivi, pe baza unei analize foarte serioase a efectelor creşterii salariului minim şi, evident, cu consultarea partenerilor sociali, patronate, sindicate, societate civilă", a afirmat Ludovic Orban, la Palatul Victoria, conform Agerpres.

Un proiect de majorare a salariului minim brut începând de la 1 ianuarie 2020 a fost discutat, luni, în primă lectură, la ultima şedinţă a Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Fostul premier a precizat că se are în vedere "creşterea salariului minim, începând de anul viitor, la 2.262 de lei, iar pentru angajaţii cu studii superioare şi vechime de cel puţin un an (...) la 2.620 de lei/lunar".

"Este o măsură cu puternic impact social, în condiţiile în care, în prezent, sunt încadraţi peste 1,4 milioane de angajaţi cu salariul minim. Asupra acestui proiect am avut consultări cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, şi a fost supus analizei Consiliului Economic şi Social", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul demis a adăugat că măsura avută în vedere este, în opinia sa, “justă şi corectă social”.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp.
Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO