Orașul din România în care se redeschid creșele și grădinițele de stat

Ultima actualizare: 17-06-2020 17:40

Deschiderea creșelor și grădinițelor de stat este așteptată de toți părinții care nu se pot baza pe bunici sau bone în aceste vremuri delicate.

Primele vești bune le primesc cei din Cluj-Napoca, unde începând de joi, se redeschid creșele de stat. Și cum cei mici trebuie să fie în siguranță, numărul de locuri a fost redus aproape la jumătate.

Director: ”Părinții vor ajunge cu copiii, aici, la ușă. Aici, vor fi termometrizati, preluați copiii de către un cadru medical care va face toată manopera în ceea ce privește termometrizarea și evaluarea stării de sănătate în prima fază la intrare.”

De joi, copiii vor fi împărțiți în grupe și li se vor asigura măsuri speciale de distanțare, respectând un spatiu de siguranță de minim 4,5 metri pătrați pentru fiecare copil.

Director: ”Este personalul care se va ocupa fiecare de câte un grup de 2 copilași pe o măsuță. Vor intra undeva la 10 copilași per grupă. Ne desfășurăm activitățile conform normelor stabiliate de ordin.”

S-au făcut circuite speciale și, pentru a respecta toate măsurile, numărul de locuri s-a înjumătățit. Asta chiar dacă cererea părinților este în creștere.

Mihaela Duma, director Centrul Bugetar de Administrație Creșe Cluj-Napoca: Disponibile, începând cu data de mâine (n.r. joi), pentru respectarea distanțării de 4,5 metri, am evaluat 721 de copii, din care, până la ora actuală, avem solicitări de revenire a copiilor în unități a 450-460 de copii.”

Autoritățile îi asigură pe părinți că cei mici vor fi în siguranță.

Emil Boc, primar Cluj-Napoca: Am făcut deja pașii necesari: igienizare, dezinsecție, dezinfectie, partea care ține de asigurarea circuitelor pentru alimente, controlul calității apei, stabilirea distanței de minim 2 metri între pătuțurile pentru copii.”

Creșele și grădinițele se deschid începând de săptămână viitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO