Misiune pe viata si pe moarte in Capitala. Un muncitor a scapat miraculos dupa ce a fost ingropat de un mal de pamant

25-10-2016 17:03

Un muncitor in varsta de 64 de ani, care lucra la canalizare, a scapat miraculos dupa ce un mal de pamant l-a ingropat la o adancime de 8 metri. Din primele informatii malurile de pamant nu erau asigurate pana la baza.

Dupa o lupta contra cronometru a salvatorilor, muncitorul este scos in viata dupa 60 de minute, timp in care salvatorii au actionat. Meritul apartine in egala masura colegilor de echipa care pana la venirea pompierilor au sapat cu mainile goale ca sa-i elibereze pieptul si sa poata respira.

Dupa cateva minute in care barbatul de 64 de ani pare ca este stapan pe sine, sperietura si socul trait il coplesesc. Izbucneste in plans zgomotos, in timp ce salvatorii se pregatesc sa il duca la spital. Stie ca a scapat de moarte ca prin urechile acului.

Muncitorii trebuiau sa schimbe tevile de canalizare aflate la o adancime de 9 metri. Au lucrat pana la 15.30, cand s-a produs nenorocirea din cauza masurilor precare de protectie, potrivit colegilor victimei.

Acestia au fost, la randul lor, eroi, pentru ca nu s-au gandit nicio secunda ca ar putea sa-si puna ei vietile in pericol si s-au luptau sa-l salveze, pana la venirea pompierilor.

Peste 30 de pompieri de la detasamentul special de salvari Vitan au intrat imediat in dispozitiv si l-au scos in viata pe Alexandru Canache.

Muncitorul a fost dus la Spitalul Universitar, iar Inspectoratul teritorial de munca Bucuresti urmeaza sa lamureasca daca au fost respectate normele de securitate sau nu.


VIDEO PROTVPLUS.RO