Catalin Chelu, cautat in toata lumea, a murit in Iordania. Omul de afaceri avea grave probleme de sanatate

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57

Catalin Chelu, unul dintre cei mai controversati oameni de afaceri romani, cautat in toata lumea, a murit la Amman, in Iordania.

Barbatul, avea de ispasit in tara 6 ani de inchisoare, pentru ca a incercat sa-l mituiasca pe Dan Fatuloiu, fost secretar de stat in Ministerul de Interne.

Catalin Chelu a murit intr-un spital din Amman, in urma unor probleme grave de sanatate. Informatia a fost confirmata de ambasada Romaniei in Iordania. La Galati, oras in care locuia omul de afaceri, familia pastreaza tacerea.

Catalin Chelu a fost condamnat definitiv la 6 ani de inchisoare dupa ce i-a oferit un milion de euro secretarului de stat Dan Fatuloiu, in ideea ca acesta il va scapa de dosarele penale pe care le avea in lucru la politia economica.

Flagrantul a fost unul spectaculos.Doua BMW X6 de culoare alba ar fi fost aduse chiar in curtea Ministerului de Interne, cadou pentru chestorul Fatuloiu. La acestea se adaugau 50 de mii de euro bani gheata si doua vile care ar fi urmat sa fie construite la cererea secretarului de stat.

Cel care oferea mita era Catalin Chelu. Fost presedinte al SIF Moldova, cu o avere estimata la aproximativ 185 de milioane de euro, Chelu a fost acuzat de-a lungul timpului ca a devalizat multe dintre societatile cumparate. De altfel, era suspectat de evaziune fiscala.

Desi a fost arestat initial, Catalin Chelu a fost intr-un final eliberat. Pe parcursul procesului s-a plans ca Fatuloiu l-a presat si santajat ca sa ii dea spaga.

"Exista probe certe ca a existat o intreaga operatiune de determinare a domnului Chelu sa savarseasca infractiunea de coruptie. Ceea ce a platit domnul Chelu reprezinta acest lucru, ca nu voia sa aiba relatii de dusmanie cu domnul Fatuloiu", spune avocatul lui Catalin Chelu, Romeo Cozma.

In urma acestui scandal urias, secretarul de stat Dan Fatuloiu a fost demis din functia detinuta la minister. Catalin Chelu a parasit Romania si si-a primit pedeapsa in lipsa. Acum, decizia va fi clasata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO