23 de pasageri ai unui autobuz, luati ostatici. Exercitiu antitero in Capitala

Ultima actualizare: 20-04-2013 06:59
Ofiteri inarmati pana in dinti si masini cu girofa...
23 de pasageri ai unui autobuz, luati ostatici. Ex...

La doua zile de la atentatul din Boston, in centrul Bucurestiului, trupele noastre de interventie au organizat un exercitiu special, care se desfasoara simultan in noua tari.

CLICK AICI PENTRU IMAGINI LIVE

23 de pasageri ai unui autobuz, plin cu explozibil C4, sunt amenintati cu pistoale mitraliera si grenade.

La ora 14.30, un mesaj anunta la 112 ca 23 de pasageri ai unui autobuz au fost luati ostatici. Imediat, agentii de la Rutiera au pornit in cautarea lui, iar 10 minute mai tarziu l-au identificat in trafic si il escorteaza pe trase.

Conform scenariului dupa care se desfasoara acest exercitiu, echipajele de salvatori - pompieri si paramedici - s-au alaturat convoiului.

Indivizii care au deturnat autobuzul ar face parte dintr-o grupare terorista. Ei cer eliberarea unor camarazi retinuti pe teritoriul Uniunii Europene, cate un milion de euro de fiecare si un mijloc de transport cu care sa poata fugi.

Alerta este maxima: indivizii inarmati pana in dinti au anuntat ca vor ucide ostatici si vor detona explozibilul pe care ii au la ei, daca nu le sunt indeplinite cererile.

Potrivit scenariului, pe traseul ales de teroristi se afla cladiri strategice - Guvernul Romaniei, muzee, sedii de amabsade - zone foarte aglomerate, ceea ce face ca misiunea sa fie si mai dificila

In doar cateva minute, fraiele actiunii au fost preluate de ofiterii Serviciului Independent de Actiuni Speciale al Politiei. Intreaga operatiune a fost supravegheata din aer, de un elicopter.

Cei patru teroristi care au deturnat autobuzul sunt fosti militari de profesie, foarte bine organizati si foarte hotarati. Mai grav decat atat, sunt si dependenti de droguri, ceea ce inseamna ca negocierile nu vor fi deloc usoare.

Politistii vor pune punct exercitiului tarziu in noapte. Tot atunci se vor trage si conlcuziile acestei cooperari dintre tara noastra, Bulgaria, Grecia si Cipru.

In acest moment, in lume sunt cunoscute 150 de organizatii teroriste. In 2012, au avut loc 12 atacuri, in 70 de tari, soldate cu 60.000 de victime si 14.000 de morti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO