Ofițer de poliție din Slatina, suspectat că ar fi amenințat cu moartea o jurnalistă


Ultimul update: Miercuri 24 Aprilie 2019 14:01
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2019 13:04
Categorie: Stiri actuale

Un ofiţer de poliţie din Slatina este acuzat că i-ar fi trimis un mesaj de ameninţare cu moartea jurnalistei de investigaţie Emilia Șercan.

Ea a devenit cunoscută după ce a dezvăluit că politicieni, chestori de poliţie şi miniştri au plagiat lucrările de doctorat.

În ultimele trei săptămâni, ea a publicat articole despre fraude de acelaşi tip, la Academia de Poliţie din Bucureşti.

După ameninţările explicite, suspectul a fost ridicat de politie, iar anchetatorii fac percheziţii atât la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, cât şi în locuinţa bărbatului.

Acest dosar penal a fost deschis în urmă cu 10 zile, când jurnalista Emilia Șercan a mers la sediul Poliției Capitalei și a depus o plângere. A făcut-o după ce a primit un mesaj în care era amenințată cu moartea. Se întâmplă după ce aceasta, în ultimele trei săptămâni, a publicat mai multe texte în care vorbește despre posibilitatea ca la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” unele teze de doctorat să fi fost plagiate.

Reacția jurnalistei

 

Între timp, conform unor surse din Poliția Capitalei, principalul suspect ar fi un ofițer care lucrează la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Acesta a fost ridicat în această dimineață din Slatina și se fac audieri. În paralel, se fac percheziții și la Academia de Poliție, de unde anchetatorii verifică biroul și alte încăperi în care acesta își desfășura activitatea. În urmă cu aproape trei săptămâni, și Ministerul de Interne și-a trimis Corpul de control la Academia de Poliție, să verifice aceleași posibile fapte.

Jurnaliștii Știrile ProTv au vorbit și cu jurnalista Emilia Șercan, care a spus că este stupefiată să audă că este posibil ca un ofițer de poliție să îi fi trimis acel mesaj.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Recorder.ro: Maria Grapini a publicat un roman de dragoste cu pasaje luate de pe Wikipedia
Darius Vâlcov, acuzat că a plagiat jumătate din teza de doctorat
Andronescu: ”Nu putem să ne bănuim că toţi suntem hoţi în ţara asta”. Ce spune de plagiat
VIDEO PROTVPLUS.RO