Un ofiţer de Poliţie Judiciară, care făcea anchete în Parchetul General, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi zece luni de închisoare. El a fost găsit vinovat în primă instanţă de mai multe acuzaţii de corupţie.

Comisarul şef Marius Fleancu a stat deja două luni în spatele gratiilor arestat preventiv, apoi a fost plasat sub control judiciar.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pentru cele trei capete de acuzare: luare de mită, trafic de influenţă şi divulgarea unor informaţii dintr-o ancheta a Parchetului General, ce nu erau destinate publicităţii. După contopire, judecătorul i-a dat pedeapsa de 5 ani şi 10 luni de închisoare.

Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA: „Comisarul şef lucra alături de procurorii Parchetului General la investigarea unui dosar de înselăciune ce îl viza pe un controversat om de afaceri. Împreună cu un intermediar i-ar fi cerut acestuia 1 milion 100 de mii de euro ca să îl ajute să scape de acuzatii.”

Procurorii DNA au intrat însă pe fir. Primul a fost prins intermediarul care primise 1.250.000 de euro de la omul de afaceri care colabora cu anchetatorii. Parte din bani, 1.100.000 de euro au fost pregătiţi pentru prinderea ofiţerului.

Ca să strângă dovezi importante împotriva ofiţerului de poliţie judiciară, procurorii DNA au organizat şi un flagrant delict. Aşa că minute în şir l-au monitorizat în trafic, în timp ce se afla într o maşină cu intermediarul care urma să ii dea uriaşa suma, 1.100.000 de euro, considerată drept şpagă. Ba chiar au fost foarte aproape sa ia şpaga însă s-ar fi râzgândit în ultima clipă pe motiv că o mare parte din bani erau în lei şi spunea că nu vrea să îşi piardă vremea cu schimbul valutar şi nici să piardă la cursul de schimb euro leu.

Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.