Oamenii au năvălit, din nou, în stațiunile montane. Cozi la telegondolă în Poiana Brașov

Dată publicare: 21-03-2021 18:23
Dată actualizare: 21-03-2021 19:58


Va ninge la munte și săptămâna viitoare, anunță meteorologii. Totuși, restricțiile aspre de care se pare că nu vom scăpa ar putea grăbi închiderea sezonului de iarnă.

Poate și de aceea, românii au mers în număr mare și duminică pe pârtiile din Poiana Brașov, unde zăpada este excelentă.

Priveliștea din Poiana Brașov ar crea suspiciuni dacă din peisaj ar lipsi cozile. Lumea a așteptat, totuși, răbdătoare să urce în telegondola spre Masivul Postăvaru.

Mai mulți tineri își serbează un prieten. Pârtia s-a dovedit locul ideal.

Sărbătoritul: „Tocmai fac 30 de ani, am aflat că o să fiu şi tată, deci dublă aniversare!”
Prietenii: „La mulţi ani, Dragomir!”
Reporter: „Ai mai petrecut vreodată aşa, de ziua ta?”
Sărbătoritul: „Pe pârtie, nu! N-am avut parte de atâta zăpada până acuma! Avem noroc de data asta!”
Prieten: „Eu o să fiu nașul, ea e naşa, viitoarea mea soţie, şi, da, ne distram frumos aicea, la Poiană!”

Ieșirea la munte din acest week-end i-a pus pe turiști în fața unei provocări noi: deszăpezirea mașinilor. Un bărbat s-a apucat de treabă dis-de-dimineață. A durat o oră și jumătate până și-a eliberat autoturismul, iar apoi, până seara, a muncit să facă drum până la șosea.

„Datul la lopată” a fost principala preocupare de weekend și pentru un tânăr venit în vizită la rudele din Moieciu de Sus. Hotelurile au apelat la utilaje de mare tonaj ca să scape de nămeții care ocupau parcările, aleile și trotuarele.

În Sinaia, turiștii au avut parte, din nou, de spectacol la marginea drumului. Doi ursuleți au coborât la containerele de gunoi, iar lumea s-a strâns să filmeze, cu toate că acest lucru nu este doar interzis, ci și periculos.

În cele din urmă, polițiștii și angajații de la salubritate au reușit să alunge sălbăticiunile în pădure. Cei doi ursuleți sunt o prezență obișnuită pe străzile din Sinaia, iar autoritățile iau în calcul mutarea lor.


VIDEO PROTVPLUS.RO