O romanca de 28 de ani, spulberata sub ochii fiicei ei, in Portugalia. "Soferul nici nu s-a uitat"

Dată publicare: 15-12-2013 18:38
Dată actualizare: 18-12-2013 07:05


Moartea unei tinere mame de 28 de ani, in urma unui tragic accident rutier petrecut in Portugalia, a indoliat o comunitate din Vatra Dornei impresionata de drama.

Familia ei, foarte modesta, nici macar nu are bani sa-i aduca trupul neinsufletit acasa pentru inmormantarea crestineasca.

Tragedia s-a petrecut cand femeia se intorcea cu fetita ei de la biserica. Lovite in plin de o masina, mama si copila au ajuns la spital, iar femeia a intrat in coma si, dupa cateva zile de chin, s-a stins.

Emanuela lucra de cativa ani in Portugalia, ca menajera, si locuia in orasul Benharras. Pe 8 decembrie, se intorcea de la biserica si, cand a dat sa traverseze strada, cu fetita in brate, o masina a venit in mare viteza si le-a lovit in plin.

Soferul, spun martorii - nici macar nu s-a ostenit sa vada in ce stare sunt victimele.

"Omul asta, asa suflet a avut, era la zece metri de ele, fetita plangea, si nu s-a apropiat de ele. Nici nu s-a uitat. O mana in buzunar, cealalta pe telefon, si vorbea", povesteste nasul fetitei.

Fetita a suferit un hematom la cap si mai multe fracturi, dar mama ei a intrat in coma.

"Am ajuns aici si mi-au zis medicii: puteti sa-i spuneti tatalui sa nu mai vina, ca nu mai e nicio sansa", povesteste sora femeii.

Cand a auzit de nenorocire, tatal Emanuelei a luat avionul spre Portugalia, cu ultimii bani. A mai prins-o in viata pe fiica lui, doar pentru a-si lua un ultim ramas bun.

Toata comunitatea de romani a acelui orasel portughez a fost tulburata de tragedie...

"Se integrase deja in comunitate, era o femeie deosebita. avea copilasul asta de 3 ani. Noi acum incercam ajutam si spiritual si financiar, bineinteles", spune pastorul.

"Mereu era oprimista si spunea : maine va fi bine. Mereu zambea, era vesela. Nu avem posibilitatea de a o aduce in tara. Costurile sunt foarte mari, 10.000 de euro, si mai mult", mai spune sora Emanuelei.

Familia Ivan din Vatra Dornei are noua copii: Emanuela a fost a sasea. Mama este casnica, iar tatal lucreaza ca sofer la o firma de transport. In urma cu 15 ani, familia a mai pierdut un copil, ce purta tot numele Emanuel. Era bolnav de astm si a murit in ziua in care a implinit 7 ani. Acum - o noua lovitura...

Daca familia nu va reusi sa stranga banii necesari, tanara va fi inmormantata departe de cei dragi, la aproape 4.000 de kilometri de Romania.
 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO