O parcare de tiruri pune în pericol localnicii dintr-un cartier arădean

Dată publicare: 15-05-2018 17:14
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Oamenii care trăiesc într-un cartier din Arad au ajuns la limita răbdării din cauza unei parcări de tiruri care funcţionează lângă casele lor de un an de zile.

Localnicii spun că vehiculele grele produc mult zgomot şi în plus, pereţii caselor au început să crape.

Culmea este că pe străzile învecinate există limitator de tonaj, însă pe şoseaua în cauză, semnul a dispărut.

Oamenii care locuiesc în cartierul Gai spun că maşinile mai grele de trei tone şi jumătate nu ar avea ce căuta pe acolo. Ei susţin chiar că indicatorul a fost furat.

Localnică: "Se scutură casa, e crăpată, uitaţi şi aici afară numai de când vin tirurile, înainte nu a fost aşa... Și vă zic, eu nu pot să dorm aici sunt şi mai în vârstă, e deranj întruna. Trec că dacă ar trece mai rar, dar trec des.”

Localnică: "Foarte multe. Aici se rupe betonul, a trebuit să betonez poarta, a trebuit să o repar și să repar zece geamuri care au crăpat. Mi se rupe casa şi fundaţia. Foarte multe necazuri am din cauza asta!”

Localnic: "Apar crăpături se vede şi pe exterior, se distruge, trece cu viteză mare şi dacă trece cu viteză, joacă paharele în vitrine.”

Localnic: "La trecerea tirurilor pe şosea deşi nu este viteză mare, că e în curbă şi trebuie să parcheze totuşi se simte vibraţie şi se vede pe clădire că au început să apară crăpături la geamuri în punctele mai slabe ale clădirii pe colţuri şi drumul se deteriorează apar gropi..."

Cu toate că poliţia locală a fost chemată de nenumărate ori, problema tot nu s-a rezolvat. Acum reprezentanţii primăriei spun că vor monta un indicator care să limiteze accesul pe stradă.

Ralu Cotrău, primăria Arad: "Primăria Arad va dispune înlocuirea indicatorului sustras de pe strada Dunării întrucât în zonă există o restricţie de tonaj fixată la 3,5 tone. Mai mult poliţiştii din cadrul circulaţiei pe drumurile publice vor acţiona pentru a impidica accesul maşinilor de mare tonaj în zona respective.”

Reprezentanţii firmei nu au comentat problemele, însă le-au promis localnicilor că vor părăsi garajul până în toamnă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO