O nouă victima a metodei ”accidentul” în Bacău. Preotul a vorbit despre înșelăciune la slujbă

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Escrocii care folosesc metoda ”accidentul” au mai făcut încă o victimă, în judeţul Bacău. O femeie de 82 de ani a pierdut nu mai puţin de 20 de mii de lei, toate economiile, adunate cu greu.

Un bărbat a sunat-o, s-a dat drept poliţist şi i-a spus că nora ei ar fi provocat un accident de circulaţie. I-a cerut apoi toţi banii, în numele unei aşa-zise victime a accidentului, pentru ingrijiriile medicale. Inspăimântată, bătrâna a căzut în capcană.

Bătrâna povesteşte cu amărăciune că a primit telefonul în miezul zilei. Poliţistul închipuit de la cealalat capăt al firului i-a spus că trebuie să plătească urgent cei 20 de mii de lei, ca să o ajute pe nora femeii. Escrocii au ţinut-o de vorbă la telefon, până când o femeie pe post de intermediar a venit la poartă şi a luat banii.

Iozefina Fodor, victimă: ”Cum că fata mea, nora mea, a rupt picioarele la o femeie. A zis că e miliţianul care e cu femeia cu picioarele rupte.

Localnicii cred că tâlharii acţionează la pont.

Neculai Jitaru, vecin: ”Cred că este cineva care dă pontul, eu asta gândesc, că altfel nu are de unde. Şi eu am avut cu băiatul meu. Tot aşa nevastă-mea a prins-o la telefon.

Primarul spune că a pus afişe peste tot în comună, ca oamenii să afle despre această metodă de înşelăciune. Şi chiar l-a rugat pe preot să le vorbească localnicilor şi la slujba despre tâlhari.

Ionel Popa, primar comuna Mărgineni: ”Fiecare se gândeşte că s-a întâmplat ceva cu copilul şi când e vorba de copil, toţi renunţa la orice. Bugetul care l-au adunat toată viaţa îl dau la hoţi.

Poliţiştii spun că au un cerc de suspecţi. Ei trebuie să afle şi dacă acest caz are legătură cu un altul, petrecut în urmă cu câteva zile, tot în judeţul Bacău. Atunci, o altă bătrână, de 83 de ani a rămas fără 15 mii de lei, în împrejurări similare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO