O meningita bacteriana i-a adus sfarsitul jucatoarei de tenis de masa, Valeria Borza

Ultima actualizare: 23-12-2013 06:52
O meningita bacteriana i-a adus sfarsitul jucatoar...
O meningita bacteriana i-a adus sfarsitul jucatoar...

Lumea sportului este in doliu. Valeria Borza, vicecampioana Romaniei, si campioana a Frantei la tenis de masa a murit intr-un spital francez.

O boala fulgeratoare a doborat-o in numai cateva ore, chiar in ziua in care se pregatea sa vina in tara, ca sa-si petreaca sarbatorile impreuna cu rudele. Avea doar 29 de ani. Pe Valeria o plang acum rudele din Romania si toti prietenii din echipa unde juca de 10 de ani.

Ieri dimineata, Valeria Borza se pregatea sa plece spre aeroport, ca sa vina in tara. Brusc, a inceput sa o doara capul ingrozitor, atat de tare incat n-a mai putut pleca. I-a spus presedintelui clubului, care a chemat ambulanta. Valeria a fost dusa imediat la spital, direct la reanimare, iar in scurt timp a intrat in coma. S-a stins dupa-amiaza, la numai cateva ore de la aparitia primelor simptome.

Mama Valeriei era la serviciu cand a primit vestea. In loc sa-si intampine fiica acasa, a plecat in Franta sa-i aduca trupul.

Valeria juca tenis de masa de la 13 ani, a castigat numeroase titluri in Romania, apoi a fost chemata sa joace in Spania si in Franta. Totusi, n-a uitat niciodata de unde a plecat si venea acasa de doua ori pe an.

De zece ani juca la clubul Lys-lez-Lannoy, din nordul Frantei. Vali, cum ii spuneau toti, a devenit imediat un membru al familiei clubului si era iubita de toata lumea. Impreuna au castigat de doua ori campionatul Frantei. ''Nu inteleg de ce ti s-a intamplat tie asta! Vei ramane pentru totdeauna ingerul meu, deja mi-e dor de tine. Odihneste-te in pace, te iubesc!'', a scris iubitul tinerei pe Facebook.

Imediat ce medicii au stabilit ca Valeria a fost rapusa de o meningita bacteriana, o alerta sanitara a fost declansata in nordul Frantei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO