După zăpadă și ger, joi parcă a venit primăvara. Atât de frumoasă a fost ziua. O masă de aer cald a adus în România valori anormal de ridicate pentru ianuarie, iar următoarele zile se anunță la fel. Va începe din nou să se răcească săptămâna viitoare.

În Capitală a fost o zi de primăvară cu parcuri pline de oameni ieşiţi la plimbare în ţinute relaxate, sub soarele blând.

Gerul care ne-a chinuit până acum a fost gonit de o masă de aer cald venită din sud-vestul continentului. Va rămâne până săptămâna viitoare.

În Bucureşti, vom aveam cel puţin patru zile cu temperaturi de primăvară. Dacă joi s-au înregistrat 10-11 grade, sâmbătă o să fie şi mai cald şi ajungem la 13, poate 14 grade, o schimbare radicală dacă stăm să ne gândim că la începutul săptămânii dârdâiam la -2 grade.

Şi la Cluj a fost zarvă mare în parcuri.

Acum câteva zile, în Cluj-Napoca a fost ger, iar termometrele au arătat şi -10 grade Celsius. Joi, maxima este de plus 6 grade iar temperaturile continuă să crească.

Bărbat în parc: ”La soare e bine, un pic la umbră. Dar în general e ok. Se mişca sângele, cum se zice. E vorba de sănătate”.

Tânără: ”Este o schimbare de vreme, zilele trecute a fost foarte frig, acum este cald, e bine. N-am ieşit, doar azi am ales să ies”.

Cei aflaţi la malul mării au fost şi mai norocoşi. S-au plimbat la 14 grade, după multe zile cu valori negative.

Femeie: ”E frumos de plimbat. trebuia să avem zăpadă să fie gerul ger dar astea sunt vremurile”.

La nivelul ţării, temperaturile au fost mai mari şi cu 10 grade faţă de normalul perioadei. De duminică începe să se mai răcească în nord, iar de luni şi în restul ţării. De marţi ar trebui să ajungem la valorile normale pentru sfârşitul lui ianuarie.