O fetiță de 2 ani ar fi fost bruscată de educatoare, în Constanța. Reacția mamei

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Acuzaţii grave îi sunt aduse unei educatoare de la o grădiniţă privată din Constanța, care a fost filmată în momentul în care bruscă o copilă de doi ani.

Scenele se petrec în momentul în care cei mici erau pregătiţi pentru somnul de după-amiază, iar în imagini se vede cum femeia o imobilizează pe fetiţa, cu picioarele!

Cazul este cercetat de poliţişti, dar şi de cei de la Protecţia Copilului. 

Mama fetiţei susţine că a suprins momentele întâmplător, când se uita pe sistemul de supraveghere să vadă ce face copila ei de doi ani.

Atunci a suprins momentul şi susţine că fetiţa ei a fost bruscată! Femeia a continuat să urmărească imaginile transmise în direct din grădiniţă şi a observat că educatoarea o împinge din nou pe cea mică, apoi pur şi simplu se aşază cu picioarele peste copil.

Andreea Burnescu, mama fetiţei: "Am avut neplăcută surprindere să văd educatoarea cum o bruschează prima dată o împinge de mâna stângă pe pătuţ iar după câteva secunde o ia de mână şi o aruncă efectiv. Iar după aia s-a aşezat cu picioarele pe ea ca să o imobilizeze, probabil să doarmă pentru că se zbătea. Am avut un şoc emoţional."

Mama fetei a depus imediat plângere la poliţie, iar Direcţia pentru protecţia copilului s-a autosesizat.

Cristina Vasile, purtător de cuvânt IPJ CTA: "Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violențe prevăzută în codul penal cu închisoare de la 3 luni până la 2 ani sau amendă penală."

Oana Manoilă, purtătoarea de cuvânt a DPC CTA: "Colegii mei au luat deja legătura cu mămica, în funcţie de rezultatele acesteia dacă va fi cazul şi dacă mămica va fi de acord copilul va fi inclus într-un program personalizat de consigliere psihologică."

Conducerea grădiniţei susţine că a deschis o anchetă internă pentru a se stabili dacă educatoarea a greşit. Mama copilei susţine că angajată nu a mai recunoscut că a bruscat-o pe cea mică.

Andreea Burnescu, mama copilului: "Educatoarea, i-am arătat şi dânsei filmarea şi iniţial nu a vrut să se uite pe ea, apoi s-a uitat, am întrebat-o de ce a luat-o de mână mi-a zis că nu, că ea a aşezat-o pe pătuţ şi apoi a căzut singură pe spate."

Luminiţa Pufleanu, manager grădiniţă: "Din punctul meu de vedere consider că doamna educatoare şi-a îndeplinit atribuţiile pe care le are. Împreună cu membrii comisiei de disciplină vom vedea exact care va fi cursul anchetei şi dacă va fi necesar, imperios necesar, va fi sancţionata. "

Într-o altă grădiniţă particulară din Constanța, unde mai mulţi copii au fost loviţi, iar imaginile au dovedit acest lucru, cinci educatoare şi proprietara au fost condamnate definitiv, anul acesta, între 12 şi 18 luni de închisoare cu suspendare, pentru purtare abuzivă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO