Gest impresionat făcut de pompierii din Galați, pentru o familie cu cinci copii, crescuți doar de mamă și rămași fără casă din cauza unui incendiu.

Marți, aceiași militari care s-au luptat luni ore bune cu flăcările, au revenit la familie încărcați cu daruri. Copiii au rămas impresionați când au văzut că Moș Crăciun nu i-a uitat și le-a adus chiar și un brad. Îl vor împodobi în casa unui prieteni, acolo unde locuiesc deocamdată, însă pentru anul viitor li s-a promis că vor avea o casă nouă.

Când au izbucnit flăcările, cei cinci copii, cu vârste între cinci și 14 ani, au scăpat la limită din incendiu.

Cea care și-a dat seama prima că sunt în pericol a fost Alexandra, sora cea mare. În final, oamenii au rămas doar cu hainele de pe ei.

Casa a fost distrusă în totalitate, iar familia s-a mutat în casa unor prieteni.

Toți vecinii au fost marcați de necazul care a lovit familia cu trei fete și doi băieți.

Marți, Robert, băiatul de șapte ani, a rămas impresionat când i-a văzut pe pompieri încărcați cu daruri.

Deși, aproape zi de zi intervin în diverse incendii, pompierii recunosc că au fost mișcați în mod special de povestea celor cinci frați, rămași fără casă.

Eugen Chiriță ISU Galați: „Colegii s-au mobilizat, au strâns niște bănuți ca să putem dărui ceva de Crăciun, dulciuri, alimente. O să ne organizăm pentru a le dona ghiozdane și îmbrăcăminte, iar împreună cu primăria, în primăvara să ajutăm și la reconstruirea casei.”

Emil Dragomir, primar Slobozia Conachi: „Am convocat Consiliul pentru Situații de Urgență. Luni stabilim o sumă să le refacem casa. O să ne implicăm și noi. Avem foarte multe persoane care vor să-i ajute. Părintele protoereu deja adună bani și cei care vor să-i ajute, de comun acord, o să le reconstruim casa.”

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit, iar casa nu avea asigurare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!