O familie cu cinci copii din Iași are nevoie de ajutor după ce i-a ars casa

01-02-2021 16:34


O familie cu cinci copii dintr-o comună din judeţul Iaşi are nevoie de ajutor după ce le-a ars casa într-un incendiu!

Părinţii şi copiii locuiesc acum provizoriu în oraş, graţie unor oameni cu suflet mare. În sprijinul familiei au sărit mai mulţi săteni şi persoane care au aflat de necazul familiei, însă casa trebuie refăcută din temelii, aşa că orice ajutor este binevenit!

Martor: ”A luat foc din spate de la centrală, după aia s-a extins la nişte cărţi şi s-a dus în pufărul cu membrană şi de acolo la tavan şi a luat foc”.

Casa familiei Arvinte din comuna Schitu Duca a luat foc zilele trecute. Incendiul a plecat din camera centralei şi în scurt timp a cuprins toată casa.

Reporter: Cu ce aţi rămas după incendiu?

Ciprian Arvinte, proprietar: ”Cu pagube. Era soţia a văzut că arde între pufăr şi cazan aveam o sursă electrică şi nişte cartoane cu care aprindeam focul. Nu ştim dacă a sărit o scânteie sau a fost ceva electric. De la podul anexei a luat foc şi s-a dus spre casă, pe magazia de lemne".

Martor: "Când am ajuns noi erau deja 4 maşini de pompieri, erau băieţii pe casa decopertau, deja flăcările erau pe partea asta şi plecase pe coamă, luase vata minerală foc şi când stingeau la câteva secunde se extindeau din nou".

Georgică Onofrieașa, purtător de cuvânt ISU Iaşi: "Pentru stingerea incendiului au fost alocate 4 autospeciale de intervenţie detaşamentul 1 şi 2 Iaşi. Cauza probabil a incendiului a fost coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile".

Focul a distrus totul în cale. Rămaşi fără adăpost în plină iarnă, părinţii şi cei cinci copii - cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, stau în Iaşi, unde i-a primit cineva temporar. Acum, familia se pregăteşte să demoleze casa şi să înceapă reconstrucţia, cu ajutor de la cei care au fost impresionaţi de soarta lor.

Martor: ”Încercăm să facem curat să strângem ce mai putem că trebuie să vină să demolăm casa. Și avem nevoie de spaţiu. Suntem de 3 zile aici şi au fost destui oameni, vecini, din oraş au venit cu ajutoare, a încercat fiecare să ajute cum poate".

Persoanele interesate să ajute familia Arvinte o pot face în contul RO14BRDE240SV25920022400, deschis pe numele propietarului, Ciprian Arvinte.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO