O familie a primit de la morga alt cadavru decat cel al rudei decedate

morga

O familie din localitatea vranceana Popesti a reclamat ca a primit de la morga Serviciului de Medicina Legala (SML) Vrancea alt cadavru decat cel al rudei decedate. In final confuzia a fost rezolvata.

Sambata, Valy Danut Ion, in varsta de 42 de ani, a fost gasit mort intr-un sant din comuna Balesti, iar trupul neinsufletit a fost transportat la SML Vrancea pentru efectuarea necropsiei.

Tot sambata, a fost gasit decedat in crama locuintei sale Valentin Gaitanaru, in varsta de 55 de ani, din localitatea Popesti, si cadavrul acestuia fiind dus la SML.

Luni dimineata, cand familiile celor doi barbati decedati au venit sa ia cadavrele pentru a le inmormanta au constatat ca acestea fusesera inversate, mai precis trupul neinsufletit al lui Ion Valy Danut fusese dat familiei Gaitanaru.

Fiul lui Valentin Gaitanaru sustine ca ar fi spus ca nu este cadavrul tatalui sau, dar ca angajatii morgii i-ar fi impus sa-l ia motivand ca "l-a modificat formolul".

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

In schimb, surorile lui Valy Danut Ion au refuzat sa ridice trupul neinsufletit al unui necunoscut.

"Am venit la Balesti pentru ca am aflat ca a decedat fratele meu. A murit pe strada pentru ca a avut o viata mai neplacuta. Parintele din sat l-a gasit, a chemat ambulanta, dar nu s-a mai putut face nimic si l-a adus aici. Astazi (n.r. - luni), am fost anuntati de Politie sa il luam de la morga. Am intrat si, cand sa ne luam mortul, am constatat ca nu era mortul nostru. Era acoperit, am vrut sa il vad si l-am chemat repede pe parinte spunandu-i ca nu este fratele meu si el a confirmat. In schimb, la bratara era trecut numele lui. Noi nu vrem nimic altceva decat sa se recunoasca greseala. Noi ziceam ca nu e el, iar ei tot insistau sa il luam. Și noi am zis «nu, ca s-a facut schimb cu celalalt cadavru, care deja ajunsese in alta parte»", a spus Gina Nely Ion, sora lui Valy Danut Ion.

Fiul celuilalt barbat mort a luat insa acasa trupul neinsufletit al celuilalt barbat, si nu al tatalui sau. El sustine ca angajatii morgii i-au impus sa ia cadavrul acasa.

"Tatal meu a decedat sambata si azi dimineata (luni - n.r.) am venit sa il luam de la morga. Ni s-a impus sa il luam. Noi am zis ca nu e el, dar ei ne-au zis ca l-a modificat formolul, ca este el si l-am luat de aici si l-am dus la biserica", sustine Marius Gaitanaru, fiul decedatului Valentin Gaitanaru.

Prin urmare, acesta a dus trupul neinsufletit al altui barbat la biserica din satul Rucu, comuna Popesti, pentru a-l pregati de priveghi.

Sora lui Valy Ion a refuzat sa plateasca taxa de imbalsamare de 146 de lei de la Serviciul Medico Legal Vrancea.

"Nu platesc pentru greseala pe care au facut-o. Am banii la mine, dar nu le dau, pentru ca este rusinos sa se intample astfel de greseli", a spus femeia.

Conducerea Serviciului de Medicina Legala spune ca intreaga responsabilitate pentru confuzia creata apartine firmei de pompe funebre cu care spitalul are contract.

Medicul sef al SML Vrancea, Silviu Lucasievici, sustine ca de vina pentru situatia creata sunt cei de la firma de transport cadavre S.C. Bratu, motiv pentru care va propune conducerii Spitalului Judetean Vrancea sa rezilieze contractul cu acestia.

De asemenea, Lucasievici sustine ca o parte din vina o are Politia, care nu s-a prezentat la SML cu cartile de identitate ale celor doi decedati.

"Este o greseala de executie a firmei de transport cadavre, deoarece noi ne-am bazat pe bratarile de identificare puse de ei, mai ales ca Politia nu ne-a pus la dispozitie cartile lor de identitate. Am insistat ca familiile sa isi ia cadravele deoarece ne-am bazat pe acele bratari. Voi propune conducerii spitalului sa rezilieze contractul cu firma de transport cadavre, deoarece aceasta greseala a adus un grav prejudiciu atat familiilor, cat si institutiei noastre", a declarat medicul Silviu Lucasievici.

Politistii sustin insa ca in momentul in care o persoana este gasita decedata, dupa cercetarea la fata locului, atunci cand identitatea este cunoscuta, persoanei decedate i se pune o bratara de identificare de catre reprezentantii firmei care transporta cadavre.

Ulterior, politistii trimit la SML o rezolutie de necropsie, prin care se solicita concluziile medico-legale. Drept urmare, politistii sustin ca nu au obligatia sa prezinte la SML cartea de identitate a persoanei decedate.

In replica, patronul firmei de pompe funebre sustine ca vina este comuna, dar, cu toate astea, l-a concediat pe angajatul care a pus gresit celor doi barbati decedati bratarile de identificare.

"Oarecum, ne asumam aceasta greseala. Drept urmare, l-am concediat pe baiatul care a incurcat bratarile. Dar era seara, nici nu aveam cartile lor de identitate si s-a gresit. Nu cred ca este numai vina noastra, e o vina comuna", a afirmat Gabriel Bratu.

In cele din urma, situatia a fost rezolvata, luni, in jurul orei 15.00, cele doua familii luandu-si mortii acasa pentru a-i inmormanta crestineste.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Descoperire macabra a jandarmilor din Sinaia. Au gasit cadavrul unei femei, sfasiata de animale
Descoperire macabra a jandarmilor din Sinaia. Au gasit cadavrul unei femei, sfasiata de animale

Descoperire terifianta facuta pe un drum forestier din Sinaia. Jandarmii montani aflati in patrulare au dat peste cadavrul unei femei.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul
Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul

Cu cheltuieli tot mai mari la buget, Ministerul de Finanțe avertizează într-un document oficial că Guvernul trebuie să facă rost urgent de bani pentru toate majorările oferite în acest an electoral.