O dubla ancheta s-a deschis dupa moartea baiatului de 13 ani, operat de apendicita. "Mi-au omorat copilul, le-am dat si bani"

Ultima actualizare: 16-01-2017 07:33

Dubla ancheta in cazul mortii copilului de 13 ani, operat de apendicita si decedat pe fondul unei pneumonii capatate la Spitalul Judetean din Targoviste.

Atat politia, cat si comisia de etica a spitalului urmeaza sa afle daca personalul medical se face vinovat de neglijenta, asa cum acuza parintii. Medicii legisti au stabilit ca baiatul a murit pentru ca un cheag de sange i-a blocat o artera pulmonara.

Citeste si: Scandal la Spitalul din Targoviste, unde un baiat de 13 ani a murit dupa o operatie de apendicita. Ce reclama rudele

Rezultatele necropsiei au fost inaintate politiei, iar familia a primit certificatul medical constatator al decesului. Potrivit acestuia, copilul a suferit un tromboembolism pulmonar. Este o complicatie care poate aparea in urma unei operatii, daca bolnavul este imobilizat mai multa vreme in pat.

Specialistii spun ca stopul cardio-respirator a aparut dupa ce un cheag de sange a blocat o artera pulmonara. Intre timp, politistii continua ancheta si ii audiaza atat pe medicii implicati in acest caz, cat si pe cei din familia baiatului

Copilul a fost operat pe 27 decembrie de peritonita si a fost externat 8 zile mai tarziu, cu precizarea ca este vindecat. Parintii spun insa ca baiatul se simtea rau, asa ca a doua zi l-au adus inapoi la spital.

Angelica Andrei, mama adolescentului decedat: "Copilul meu nu era vindecat deloc. Am venit inapoi si i s-a luat sange, ca are infectie in sange si sus cand i-am zis domnului doctor,  au zis ca sunt prosti aia de jos, nu stiu nimic."

Gratiani Raboj, fratele pacientului decedat: "Se simtea foarte rau, cu dureri foarte mari in spate, cu temperatura. Ne-a spus ca trebuie deschisa operatia, curatat, pentru ca s-a infectat."

Elena Firoiu, purtatorul de cuvant: "A fost monitorizat aproape zilnic de pediatri. Starea generala a fost relativ satisfacatoare cu o usoara ameliorare a simptomatologiei clinice"

Parintii baiatului sustin acum ca au dat si bani pentru operatie.

Sorin Andrei: "Cu buna stiinta mi-au omorat copilul, nenorocitii astia! Si le-am dat si bani! Va dau cuvantul meu, i-am dat 5 milioane jumate"

Familia spune ca isi va angaja un avocat, pentru a-i trage la raspundere pe vinovati. Anchetatorii asteapta insa raportul medico-legal complet, pentru a trage o concluzie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!