O decizie inedită în justiţie. Un ieșean mort îşi poate folosi carnetul de conducere

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
judecator getty

Magistraţii ieşeni au decis că un şofer îşi poate folosi în continuare permisul de conducere, deşi este mort de aproape jumătate de an.

Instanţa a decis totodată ca acestuia să-i fie returnată şi jumătate din amenda plătită pentru depăşirea vitezei legale în localitate. Este vorba de suma de 653 de lei, relatează ziaruldeiasi.ro.

Valerian Vasiliu, din Paşcani, a fost prins în urmă cu un an în timp ce mergea cu 105 kilometri/h. El a contestat sancţiunea primită, numai că a decedat înainte de terminarea procesului.

Deşi la dosar a fost depus inclusiv certificatul de deces al petentului, judecătorii au decis că acesta este îndreptăţit să îşi primească, personal, jumătatea de amendă pe care o plătise deja.

Bărbatul a murit pe 9 octombrie, însă pe 9 noiembrie Poliţia a contestat decizia primei instanţe şi a cerut justiţiei să menţină sancţiunea primită de Vasiliu.

„Legislaţia care reglementează răspunderea contravenţională nu prevede situaţia descrisă. Din punctul meu de vedere, luând în considerare paralela pe care CEDO o face între contravenţie şi acuzaţia în materie penală, instanţa ar fi trebuit să constate încetată procedura”, a explicat Olivian Moroşanu, avocat, pentru sursa citată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO