Incendiul din Agigea ar fi pornit de la un scurtcircuit. Pagubele se ridica la 200.000 de euro

Ultimul update: Marti 06 Decembrie 2016 07:24
Data publicarii: Sambata 03 Decembrie 2016 20:12
Categorie: Actualitate

A fost alerta de gradul zero, in judetul Constanta. Un incendiu violent izbucnit la Agigea, chiar langa primarie a cuprins in doar cateva minute o intreaga hala in care se reparau ambarcatiuni de agrement.

Flacarile de peste zece metri amenintau inclusiv casele din jur. De altfel, toate locuintele din zona au fost evacuate, iar muncitorii aflati in cladirea invaluita de flacari au reusit sa se salveze in ultimul moment.

Pagubele totale se apropie de 200 de mii de euro.
Incendiul ar fi pornit, cel mai probabil de la un scurt circuit. 3 muncitori care se aflau in hala ar fi probat bateria unei ambarcatiuni, fara realizeze ca rezervorul era deschis.

Cand au incercat sa conecteze cablurile la acumulatorul barcii, o flama a aprins vaporii de benzina, moment in care hainele unuia dintre ei au luat foc. In scurt timp ardea toata hala de 500 mp.

 

Doua autospeciale de stingere cu apa si spuma sunt la fata locului, potrivit Ziua de Constanta.

Potrivit primelor informatii, in hala cuprinsa de flacari s-ar afla si mai multe butelii. De asemenea, in interior sunt barci si motoare.

Incendiul ar fi pornit, se pare, de la un scurtcircuit. Cei trei muncitori care se aflau atunci in hala ar fi probat bateria unei ambarcatiuni, fara sa sa-si dea seama insa ca rezervorul era deschis.

Cand au incercat sa conecteze cablurile la acumulatorul barcii, o flama a aprins vaporii de benzina, moment in care hainele unuia dintre mecanici au luat foc.

Barbat: "Scurtcircuit. Foc de la o baterie. M-a ars am luat foc nu am mai rezistat am cazut jos de pe barca am cazut in cap. A sarit un coleg de munca a stins focul de pe mine mi-am revenit."

Focul a cuprins rapid intreaga hala, iar flacarile imense amenintau sa se extinda si la locuintele apropiate. Speriati, locatarii au fugit, insa pericolul era cu atat mai mare cu cat in inauntrul halei se aflau mai multi recipienti cu oxigen sub presiune.

Femeie: "A zis ca de la forja aia a luat foc. S-au auzit bubuituri si era flacara cat casa se duceau scantei peste cladirea unde stam noi in livada pe partea aia si am iesit cu copii mici afara toti nu mai stiam incotro sa apucam."

Femeie: "Este o hala in care se munceste noaptea. A luat foc de la o barca pe care muncitorii au incercat sa o repare ei. barca era umpluta cu benzina si motorina. A explodat si ne-a fost frica."

Ca sa stinga incendiul, pompierii au fost nevoiti sa taie cu flexul peretii halei. Incendiul a fost stins dupa mai multe ore

Anca Chirita, ISU Dobrogea: "La fata locului s-au deplasat patru autospeciale. Din interior au fost scoase mai multe butelii evitand astfel pericolul producerii unei explozii."

Acum politistii, dar si inspectorii pentru protectia muncii vor deshide o ancheta pentru a afla cu exactitate cine se face vinovat de producerea incidentului.

Incendiu puternic la o pensiune plina de turisti din Caras-Severin. Nu au existat victime, insa cladirea a fost grav avariata
Incendiu puternic la o pensiune plina de turisti din Caras-Severin. Nu au existat victime, insa cladirea a fost grav avariata
VIDEO PROTVPLUS.RO
certej
Proiectul de exploatare auriferă cu cianuri de la Certej, amânat. Ce spun autoritățile
O fabrică de mobilă a fost mistuită de flăcări uriaşe
Inspectorul Antidrog din Constanța, care a sărit pe geam în timp ce era audiat, a fost prins
Bucureștiul, piața de desfacere pentru canabis a unor traficanți de droguri
Bărbat din Dâmbovița, plângere la Poliție. Ce i-au făcut în dormitor fosta iubită și prietena ei
Ponta: ”Ordonanța privind Fondul Suveran de Investiţii este neconstituţională”
elicoptere
Misiune aeriană de salvare în condiţii meteorologice extreme simulată de piloți români
Șoferul care a ucis-o pe Irina, jandarmerița din Suceava, arestat preventiv. Ultim omagiu adus de colegi
Impact violent într-o intersecție din Timișoara: ”A venit cu 120 km la oră”
Zone întinse din SUA, acoperite de un strat gros de zăpadă
Un șofer oprit de o patrulă de poliție deschide focul asupra ofițerilor. Momentul a fost filmat
Oamenii din Târgoviște atenționați prin RO-ALERT în timpul incendiului de joi. ”Murim cu toţii aici!”