O biserică de lemn, de patrimoniu, ridicată în 1874 în Cluj, a ars complet. Cine sunt vinovaţii

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

O echipă de muncitori, spun localnicii, au executat nişte lucrări la soba din biserică, apoi, în mod inexplicabil, au aprins focul şi au plecat.

La scurt timp biserica s-a aprins şi, din păcate, nimeni nu mai putut să salveze nimic. 

Localnicii dau vina pe muncitorii care au încercat să repare soba şi să monteze un horn nou. Nu se ştie ce s-a întâmplat, însă, după ce au plecat, biserica s-a aprins ca o torţă. O localnică a dat alarma, dar nimeni nu a mai putut să intre în lăcaşul de cult şi să salveze măcar icoanele.

Pompierii au încercat cu 3 autospeciale să stingă flăcările şi abia luni au lichidat focarul. Poliţiştii şi pompierii trebuie să afle acum cauza incendiului. Autorităţile speră să poată reconstrui lăcaşul de cult, deşi fondurile necesare sunt mari şi trebuie consultată o comisie de specialişti, arhitecţi şi restauratori.

Sâmbătă noaptea s-a dat alarma. Biserica de lemn ardea ca o torţă. Localnicii au încercat să intre şi să salveze tot ce se mai putea, însă nimeni nu şi-a riscat viaţa. Flăcările erau atât de mari încât totul în jur părea o pară de foc.

Sătenii au privit neputincioşi cum biserica în care s-au rugat străbunicii lor a fost pusă la pământ. Aruncă vina pe muncitorii care au făcut nişte lucrări la soba.

Poliţia trebuie acum să stabilească cine se face vinovat de această pagubă imensă. Din nefericire, din toată bisericuţa au mai rămas intacţi doi pereţi, câteva mozaicuri şi crucea de lemn amplasată în faţa bisericii.

Nu este prima dată când biserica a ars, dar atunci s-a putut interveni şi s-au făcut reparaţii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO