Nutu Camataru a plecat din inchisoare si va fi judecat in arest la domiciliu. Prima reactie a interlopului

04-11-2014 22:12


Nutu Camataru a plecat, marti seara, de la Penitenciarul Rahova. El va fi judecat in arest la domiciliu, potrivit unei hotarari definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Reporter: Va asteptati la o asemenea decizie?

Nutu Camataru: Nu ma asteptam

Reporter: Va e dor de familie?

Nutu Camataru: Da, de copiii mei, de tot ce inseamna familia mea.

Ioan Balint, zis Nutu Camataru, a ajuns in spatele gratiilor in februarie 2013. El este cercetat intr-un dosar de infractiuni cu violenta - printre care camatarie, tentativa de omor calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

In acelasi dosar sunt implicati alti 53 de membrii ai clanurilor Camatarii si Sportivii. In urma cu un an si Sile Camataru a fost eliberat, dar are interdictie de a parasi Capitala.

Decizia instantei supreme este definitiva astfel ca Nutu Camataru urmeaza sa fie eliberat din detentie si plasat in arest la domiciliu.

In acest dosar, Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucuresti au trimis in judecata 54 de inculpati, printre care Ion Balint, Vasile Balint (zis Sile Camataru) si Cristian Radu Rosca. Fratii Balint au fost arestati preventiv in 23 februarie 2013. In 12 noiembrie 2013, Sile Camataru a fost eliberat, dar are interdictie de a parasi Capitala.

Gruparile infractionale organizate Camatarii si Sportivii erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta - santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma letala fara drept, potrivit DIICOT.

Din probele administrate in dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT rezulta ca activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2008 - 2012, in spatiul public, membrii celor doua grupari rivale au provocat conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in Capitala, situatii ce au avut drept consecinta directa punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au documentat si un alt aspect al activitatii infractionale a inculpatilor, acestia fiind suspectati ca au savarsit infractiuni de violenta, generatoare de beneficii financiare substantiale, in principal in material acordarii si recuperarii unor imprumuturi de bani cu camata, se mai arata in documentul citat. Dosarul se judeca la Curtea de Apel Bucuresti.

VIDEO PROTVPLUS.RO