269 de îmbolnăviri de Covid-19 şi 22 de decese, în 24 de ore. Ce măsuri vor lua autoritățile

Ultima actualizare: 29-06-2020 14:06

269 de noi îmbolnăviri au raportat autorităţile şi 22 de decese, în 24 de ore. Vorbim totuşi despre perioada de peste weekend, când testarea este redusă.

Poate şi de aceea, la această oră, autorităţile discută despre noi măsuri în contextul evoluţiei pandemiei, sub relaxare.

De la începutul epidemiei Covid-19 în România am ajuns la un număr total de peste 26.500 de cazuri, iar peste 60% dintre români care au contractat boala s-au vindecat. Din păcate peste 1.600 de oameni au decedat.

Vestea bună ar fi că rata de reproducere a virusului Sars-Cov-2 este în jurul valorii de 1, asta înseamnă că o persoană care este infectată la rândul ei transmite boala unui alt singur individ.

Veștile care nu sunt atât de bune sunt reprezentate de rata de infectare în rândul populației care se menține la 4%, asta înseamnă că din 4% din testele efectuate pentru Covid-19 se dovedesc a fi teste pozitive.

În contextul actual autoritățile trebuie să se decidă ce vor face de la 1 iulie, deoarece la acea dată se împlinesc alte două săptămâni la finalul cărora în mod normal ar trebui să fie comunicate măsurile de relaxare.

Cu toate acestea este posibil să vorbim despre apariția unor restricți în zonele în care transmisia intracomunitară este foarte mare. Ministrul Sănătăți spunea că zonele vulnerabile sunt cele turistice, dar acolo nu vor fi luate măsuri de carantină, însă ar putea fi introduse unele restricți care să frâneze transmiterea noului coronavirus de la o persoană la alta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO