Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 67


Ultimul update: Vineri 01 Februarie 2019 18:48
Data publicarii: Vineri 01 Februarie 2019 18:45
Categorie: Stiri actuale
spital, gripa,

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 67, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Alte 4 decese au fost confirmate vineri, 1 februarie:

- Bărbat în vârstă de 45 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A,subtip (H1) pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal.

-Femeie în vârstă de 50 de ani, din judeţul Timiş, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinata antigripal.

- Bărbat în vârstă de 40 de ani, din județul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal.

Anterior, în cursul zilei de vineri a fost confirmat un alt deces - un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din judeţul Prahova. Medicii au confirmat în cazul lui virusul gripal tip A, subtip (H1), având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal.

Miercuri, ministrul Sănătății a anunțat oficial că în România este epidemie de gripă. Autoritățile spun că, cel mai probabil, și luna viitoare ne vom confrunta cu o răspândire a virusului și fac apel la oameni să respecte regulile instituite în spitale și să se vaccineze. Acest lucru mai este încă posibil.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: StirilePROTV

Tags: bilant, decese, gripa,

VIDEO PROTVPLUS.RO