Nu au fost găsiți români exploatați de rețelele de trafic de persoane în abatoarele germane. Explicațiile MAE

Ultima actualizare: 23-09-2020 20:17
abator
StirilePROTV

Nu sunt români implicați în traficul de muncitori pentru abatoarele din Germania, a informat Ministerul Afacerilor Externe. Poliția germană desfășoară controale pentru eliminarea unor rețele internaționale de trafic cu forță de muncă.

Nu au fost identificați cetățeni români în operațiunile poliției germane, nici ca victime, dar nici printre persoanele vizate de anchetele penale, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Este o anchetă demarată de autorităţile germane în mai multe landuri la abatoare unde poliţiştii au făcut raiduri, sub suspiciunea unei contrabande cu lucrători ilegali aduşi din Estul Europei.

„Ambasada României la Berlin s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media germană referitoare la efectuarea unor controale în mai multe landuri din Republica Federală Germania şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile germane pentru obţinerea unor informaţii privind eventuala existenţă a unor cetăţeni români printre persoanele vizate în cadrul anchetei. Potrivit informaţiilor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile germane au comunicat că în anchetă nu sunt implicaţi cetăţeni români, nici în calitate de victime, nici în calitate de suspecţi”, se arată în comunicatul MAE, preluat de news.ro.

Reprezentanţii MAE au precizat că „Ambasada României la Berlin continuă monitorizarea situaţiei lucrătorilor români care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul german, precum şi dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară dacă situaţia o va impune, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19”.

Miercuri au avut loc o serie de raiduri la mai multe abatoare din diverse landuri ale ţării, unde existau suspiciuni că ar fi vorba de contrabandă cu muncitori ilegali din Estul Europei, potrivit Deutsche Welle.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO