Noul Spital Veterinar din București este gata după 10 ani. Câți bani s-au investit

27-02-2020 20:08


Cu cățel și purcel, pisici, papagali și tot restul speciilor din lista de pacienți, doctorii Facultății de Medicină Veterinară din București se mută într-un spital nou.

21 de milioane de lei au costat construcția și echipamentele unei clinici de 5.500 de metri pătrați. 800.000 de euro au fost tomograful și un aparat RMN, care pot investiga și un elefant și un hamster pitic.

Sistemele de sterilizare rivalizează cu cele mai bune spitale umane private. Proprietarii animalelor vor plăti tratamentele, însă mai puțin decât în clinicile particulare.

8 ani de întuneric au luat sfârșit pentru Mitzi. Pisicuța a fost un candidat excelent pentru chirurgia roboticăîn noul spital de animale din București.

Mitzi trecut prin ecografii de mare finețe. Operația începe cu el intubat și legat la monitoare.

Reporter: „Există doar șanse să vadă?”
Conf. univ. dr. Iuliana Ionașcu, chirurg oftalmolog: „Nu, pisica aceasta va vedea.”
Reporter: „Prima oară?”
Conf. univ. dr. Iuliana Ionașcu, chirurg oftalmolog: „Prima oară, da.”
Reporter: „Și cum vă dați seama că s-a întâmplat?”
Conf. univ. dr. Iuliana Ionașcu, chirurg oftalmolog: „O să ne trimită un mesaj domnul proprietar și o să ne spună că nu se mai lovește când merge prin casă.”

La fel ca la oameni, cazurile grave nu pot fi rezolvate fără medici buni și aparatură performantă. Construcția noului spital veterinar a durat 10 ani.

Prof. univ. dr. Gabriel Predoi, decan USAMV: „Întâi sala de așteptare. Pe cele două componente. Pisici. Iată sala de așteptare pentru frumoșii pacienți canini.”

La parter sunt 23 de săli de consultație, separate de zona de urgențe. La etaj pot fi operați simultan opt pacienți.

Totul e nou, de la stații de anestezie la lămpi. După intervenții, animalele ajung în ATI, conectate la surse de oxigen autonome.

Spitalul poate trata, spun medicii, aproape orice animal. În aparatul de rezonanță magnetică încape, puțin înghesuit, un elefant mai mic.

Spitalul de animale se deschide oficial luni.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO