Noul primar al Devei, Mircia Muntean, condamnat la sase ani de inchisoare cu executare dupa ce a condus beat in 2014

Ultima actualizare: 14-06-2016 00:07

Sase ani de inchisoare cu executare, pentru deputatul Mircia Muntean, proaspat reales primar al Devei.

Judecatorii instantei supreme l-au condamnat pentru circul facut in octombrie 2014, cand a provocat un accident rutier, dupa ce s-a urcat baut la volan. Daca decizia ramane definitiva, locuitorii din Deva vor fi convocati la alegeri anticipate.

Mircia Muntean isi primeste pedeapsa la nici o saptamana dupa ce a fost reales primar. In octombrie 2014, s-a urcat baut la volan si a provocat un accident. A incercat atunci sa fuga si pentru ca abia se mai putea tine pe picioare, politistilor le-a luat minute bune sa-l scoata dintr-un tufis.

Magistratii instantei supreme au vizionat inclusiv imaginile cu demnitarul descult, plin de sange. Cand au dat verdictul au tinut cont si de faptul ca alesul era la a doua judecata dupa cea in care fusese condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, intr-o afacere cu terenurile statului.

Pentru ca a condus in stare de ebrietate, Mirica Muntean a fost condamnat la doi ani de inchisoare iar judecatorii instantei supreme i-au anulat si suspendarea executarii pedepsei mai vechi asa ca i-au adunat condamnarile si i-au dat pedeapsa finala de 6 ani de detentie.

Sentinta de poate fi contestata, insa daca primarul va fi condamnat definitiv, la Deva vor avea loc alegeri anticipate. Mircia Muntean a fost primar al Devei si in perioada 2008 si 2012.

 


 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO