"Noi suntem generatia care nu tace". Protestele continua in toata tara, pentru schimbarea "intregii clase politice"

×
Codul embed a fost copiat

Oamenii au iesit in strada in mai multe orase din tara, ca sa le transmita conducatorilor ca "nu este suficient. Vor schimbarea intregii clase politice!", spun ei satui de coruptia din sistem si de cei care se ascund dupa functii.

"Vrem politicieni, din randul nostru, care sa ne reprezinte cu adevarat", striga tinerii.

Giurgiu: Cateva zeci de tineri au manifestat in strada

'Singura solutie, inca o revolutie!' este principalul slogan pe care l-au scandat, joi seara, cateva zeci de tineri din municipiul Giurgiu care au iesit sa marsaluiasca pe strazile orasului pentru a fi solidari cu cei care au iesit in strada in Capitala sau in marile orase ale tarii.

Gorj: Sute de persoane au protestat la Targu-Jiu impotriva clasei politice

Citește și
proteste Universitate
Seara in care strada trebuia sa decida cine merge la negocieri, la Cotroceni. Ce le-a cerut Klaus Iohannis manifestantilor
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Cateva sute de persoane, majoritatea tineri, au protestat joi seara in municipiul Targu-Jiu, pentru a doua zi consecutiv, in memoria victimelor incendiului din clubul "Colectiv", dar si impotriva actualei clase politice.

Manifestantii s-au adunat initial in centrul municipiului, in Piata Prefecturii si au plecat apoi in mars catre mai multe zone din oras, ingreunand traficul pe mai multe artere de circulatie. Ei au ajuns si la sediul Primariei orasului unde au scandat lozinci impotriva conducerii institutiei, cerandu-le demisia autoritatilor locale.

Prahova: Peste 200 de persoane au cerut demisia Parlamentului; la protest au fost si reprezentanti ai Bisericii

Peste 200 de persoane au manifestat, pentru a trei seara consecutiv, in centrul municipiului Ploiesti, ei cerand 'libertate' si 'dreptate', protestului alaturandu-se si un grup de reprezentanti ai Bisericii care au scandat 'spitale si catedrale', in dezacord cu ceilalti participanti, care strigau 'spitale, nu catedrale'.

Protestatarii au purtat steagul national si au afisat un banner negru de dimensiuni mari pe care au scris mesajul 'A fost nevoie de o tragedie pentru a trezi intreaga Romanie', dar si pancarte cu sloganuri precum 'Focul naste foc', 'Nu vrem interimar urmasul lui Varan', 'Parlament penal. Demisia', 'Stop coruptiei', 'Noi suntem generatia care nu tace' si 'Marsul tacerii prinde glas. 30.10.2015'.

Totodata, ei au scandat 'Colectiv', 'Jos tot sistemul', 'Toate partidele, aceeasi mizerie', 'Jos coruptia', 'Fara imunitate', 'Coruptia ucide', iar la un moment dat s-au asezat in genunchi, in fata lumanarilor aprinse in memoria in memoria victimelor din clubul Colectiv, si au tinut un moment de reculegere.

Pa parcurs, manifestantilor li s-a alaturat un grup de reprezentanti ai Bisericii, care au afisat mesajele 'Neam+Biserica= Unitate. Neam fara Dumnezeu= Haos'. Acestia au cerut 'spitale si catedrale', in timp ce restul participantilor la protest strigau 'spitale, nu catedrale'.

Covasna: Peste o suta de tineri s-au adunat in centrul municipiului Sfantu Gheorghe

Peste o suta de persoane, majoritatea adolescenti, s-au adunat joi seara in parcul central din municipiul Sfantu Gheorghe, pentru a-si exprima solidaritatea cu victimele incendiului petrecut saptamana trecuta in clubul bucurestean 'Colectiv'.

Tinerii, care s-au organizat pe o retea de socializare, au aprins lumanari in memoria celor care si-au pierdut vietile, au afisat mesaje si au scandat lozinci, precum 'Coruptia ucide', 'Solidaritate', 'Respect', 'Ultima solutie inca o revolutie', 'Uniti salvam tara!, 'Jos coruptii din putere' si 'Jos Parlamentul', 'Colectiv', 'Sufletele voastre in inimile noastre', 'Ne miscam ca sa salvam', etc.

Olt: Aproximativ 200 de persoane au manifestat in centrul municipiului Slatina

Aproximativ 200 de persoane, majoritatea tineri, au protestat, joi seara, la Slatina, pe platoul din fata Prefecturii Olt, unde au aprins si lumanari in memoria victimelor din clubul "Colectiv" din Capitala.

Protestatarii au scandat "Coruptia ucide", "Solidaritate", "Romania", "Jos Mafia" si au ramas pe platoul din fata Prefecturii Olt timp de aproape doua ore, dupa care au plecat in mars pe bulevardul AI Cuza, artera rutiera din centrul municipiului Slatina.

Targu Mures: Aproximativ 250 de persoane au continuat protestele impotriva coruptiei

Aproximativ 250 de persoane au participat, joi seara, la Ceasul cu Flori si in fata Prefecturii Mures, la un nou protest impotriva coruptiei, cerand resetarea clasei politice romanesti.

Printre tinerii care au aprins o lumanare in memoria victimelor de la Clubul Colectiv din Bucuresti si au luat parte la protest se regaseste si George stefan, care s-a aratat indignat ca unele personaje doresc sa castige la capitolul imagine folosindu-se de evenimentul tragic, dar si din cauza lipsei spiritului civic care se manifesta la Targu Mures.

Arges: Cateva sute de oameni, majoritatea tineri, au protestat la Pitesti

Cateva sute de oameni, majoritatea tineri, au participat joi seara, in centrul municipiului Pitesti, la o actiune de protest fata de actuala clasa politica si de solidaritate cu victimele incendiului din clubul "Colectiv".

Participantii la actiunea initiata prin intermediul retelelor de socializare s-au strans in Piata "Vasile Milea" din centrul orasului, de unde au pornit in mars catre sediul Primariei Pitesti.

Manifestantii au scandat "Hotii! Hotii!", "Jos coruptii!" si "Vrem lideri, nu hoti!", iar unii au purtat pancarte prin care cereau dreptate si acuzau de coruptie intreaga clasa politica.

Iasi: Aproximativ 1.000 de persoane, la un protest in Piata Unirii

Aproximativ 1.000 de persoane au venit, pentru a treia seara consecutiv, in Piata Unirii din Iasi, pentru a-si arata nemultumirea fata de clasa politica actuala.

Dupa o ora si jumatate petrecute in fata statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, protestatarii au pornit in mars pe strazile centrale ale municipiului. Ei au scandat lozinci impotriva clasei politice.

Mehedinti: Aproximativ 200 de persoane protesteaza la Drobeta Turnu Severin

Aproximativ 200 de persoane manifesta pasnic, joi seara, in Piata Drapelului din centrul municipiului Drobeta Turnu Severin.

"In zona se afla cativa jandarmi si cinci echipaje de politie care vegheaza pentru ca manifestarea sa nu degenereze. Pana la aceasta ora nu exista nici o revendicare", a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti, Nicolae Lohon.

Dambovita: Peste 100 de persoane, la un protest in centrul municipiului Targoviste

Peste 100 de persoane au participat, joi seara, la un protest in centrul municipiului Targoviste, iar timp de doua ore au scandat si au marsaluit pe arterele principale din municipiu.

''Uniti salvam toata Romania!'', ''Colectiv'', ''Iesiti din casa daca va pasa!'', ''Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa!'', ''Basarabia e Romania!'' au fost cateva dintre scandarile tinerilor prezenti in piata.

Miting si mars, pe strazile municipiului Botosani

Peste 500 de persoane au participat, joi seara, la un miting in Piata Revolutiei din municipiul Botosani, urmat de un mars pe principalele strazi ale localitatii.

Manifestantii si-au manifestat solidaritatea cu victimele incendiului petrecut in urma cu sase zile din Clubul "Colectiv" din Bucuresti, insa au scandat si lozinci anti-guvernamentale si anti-parlamentare.

"Un popor care voteaza corupti, hoti, impostori si tradatori nu este victima. Este complice ! Trezirea !", este mesajul transmis de manifestanti prin intermediul unui banner.

Pentru prima data, participantii la actiune au primit ceai cald din partea Primariei Botosani.

Alba: Aproape doua sute de protestatari, din nou in strada

Aproape doua sute de persoane s-au adunat joi, pentru a doua seara consecutiv, in fata Palatului Administrativ din Alba Iulia, acestea scandand lozinci antiguvernamentale si impotriva partidelor politice, dar si de solidaritate cu victimele incendiului produs in clubul "Colectiv".

Satu Mare: Circa 150 de persoane au protestat in centrul orasului

Circa 150 de persoane, majoritatea tineri, au protestat joi seara in centrul municipiului Satu Mare, scandand lozinci impotriva partidelor politice.

Cativa protestatari au aprins lumanari in memoria victimelor din clubul Colectiv din Bucuresti.

Harghita: Cateva zeci de persoane au protestat la Miercurea Ciuc impotriva sistemului corupt

Cateva zeci de persoane au protestat la Miercurea Ciuc fata de coruptia din Romania si au spus ca isi doresc ca sistemul sa se schimbe pentru a le putea oferi un viitor mai bun copiilor lor.

Protestatarii, in special tineri, atat romani cat si maghiari, s-au adunat in fata scarilor din fata Palatului Administrativ, acolo unde a fost amenajat un altar cu flori si lumanari, in memoria victimelor tragediei din Colectiv.

Vaslui: 200 de protestatari, in Piata Centrului Civic

Aproximativ 200 de tineri s-au adunat, joi seara, in Piata Centrului Civic din Vaslui, pentru a doua zi consecutiv, in semn de solidaritate cu protestatarii care au iesit in strada la Bucuresti si in alte orase din tara.

Tulcea: Aproximativ 100 de persoane protesteaza pe strazile

Circa 100 de tineri din Tulcea au protestat joi seara pe strazile orasului, mesajul principal al acestora fiind 'Coruptia ucide'.

Cluj: Aproximativ 1.000 de oameni marsaluiesc pe strazile Clujului

Numarul protestatarilor care au iesit joi seara pe strazile din Cluj-Napoca a ajuns la aproximativ o mie.

Oamenii s-au strans initial in Piata Unirii din centrul orasului, iar apoi cele cateva sute de manifestanti au pornit in mars catre cartierul Marasti. Pe drum alti oameni s-au alaturat coloanei care, odata ajunsa in cartierul Marasti, s-a intors la un sens giratoriu si a pornit din nou spre centru.

Coloana de manifestanti se deplaseaza pe carosabil, blocand traficul.

Protestatarii, in marea lor majoritate tineri, merg agitand steaguri si scandand mesaje anti-coruptie si chiar sloganuri ramase in constiinta celor care au fost martorii Revolutiei Romane din 1989 precum: "Pacat, pacat de sangele varsat".

Constanta: 1.000 de protestatari au iesit din nou in strada. "Curajul e la noi, frica e la ei"

Circa o mie de persoane marseaza pe bulevardele din centrul Constantei. Protestatarii cer schimbarea intregii clase politice. Pe pancartele pe care unii dintre acestia acestia le poarta scrie, printre altele, "Coruptia ucide", "Curajul e la noi, frica e la ei", "Reteta dezastrului: guvern corupt, presa controlata, populatie indiferenta".

Sibiu: Aproape 1.000 de participanti protesteaza in centrul orasului

Incolonati, manifestantii cu steaguri si pancarte, solicita schimbarea intregului sistem politic romanesc. Printre lozincile care se aud se numara: "Nu va fie frica, poporul se ridica", "Coruptia ucide", "Hotii".

Manifestantii intentioneaza sa mearga pe principalele bulevarde ale orasului, si anume pe Calea Dumbravii si "Mihai Viteazu".

Suceava: Aproximativ 400 de tineri, la o manifestare pasnica in fata Primariei

Aproximativ 400 de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat in fata Primariei Suceava pentru a comemora victimele tragediei din clubul Colectiv din Bucuresti.

Este a doua seara, consecutiv cand tinerii, mobilizati pe retele de socializare, se manifesta in acest fel, insa joi s-au adunat in numar mult mai mare.

Cei care manifesta joi seara la Suceava poarta pancarte pe care scrie ''Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa'', ''Nu vrem stat condus de popi, securisti si interlopi'' si au strigat ''Bucuresti, nu uita, Suceava-i de partea ta'', ''Singura solutie, inc-o revolutie'' si ''Nu stati la balcoane, ca muriti de foame''.

Timisoara: Aproximativ 1.000 de persoane, la un protest in Piata Victoriei

Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat din nou in Piata Victoriei din Timisoara, scandand impotriva politicienilor si cerand o noua clasa politica. Majoritatea celor prezenti sunt tineri si liceeni, cu varste maxime de pana la 25 de ani.
Manifestantii au scandat lozinci prin care cer schimbarea clasei politice si impotriva coruptiei.

Ploiesti: Peste 100 de tineri protesteaza in centrul Ploiestiului

Este a treia seara in care la Ploiesti sunt organizate manifestatii in urma incendiului din Clubul Colectiv, dupa ce, marti seara, peste 1.500 de tineri au participat la un mars autorizat in memoria victimelor, aprobarea fiind obtinuta de un tanar de 18 ani.

Cateva sute de oameni, majoritatea tineri, s-au strans joi seara in fata sediului Primariei Municipiului Sibiu din Piata Mare, in centrul istoric al orasului.

Ca si celelalte seri, cei prezenti au aprins lumanari in memoria celor decedati in incendiul din clubul Colectiv din Bucuresti.

Aproape fiecare protestatar si-a chemat rudele si prietenii, iar cei mai multi au spus ca s-au strans dupa ce au vazut apelurile de pe retelele de socializare.

Unii protestatari au venit cu steaguri, altii cu pancarte sau cu lozinci impotriva politicienilor si a Bisericii Ortodoxe.

La locul protestului sunt formatiuni de jandarmi care supravegheaza multimea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
CORUPTIA UCIDE. 15.000 de oameni au protestat pentru schimbare in Piata Universitatii.
CORUPTIA UCIDE. 15.000 de oameni au protestat pentru schimbare in Piata Universitatii. "Uniti putem sa dam jos un sistem"

La 6 zile de la accidentul infiorator care ucis brutal 32 de tineri si a mutilat cateva zeci, mii de oameni continua sa iasa in strada, impinsi de aceleasi nemultumiri. Cu totii cer ca Romania sa intre in normalitate si sa devina o tara decenta.

Seara in care strada trebuia sa decida cine merge la negocieri, la Cotroceni. Ce le-a cerut Klaus Iohannis manifestantilor
Seara in care strada trebuia sa decida cine merge la negocieri, la Cotroceni. Ce le-a cerut Klaus Iohannis manifestantilor

Dupa o noapte in care au cerut demisii si le-au primit si o alta noapte in care au iesit in strada in numar si mai mare, dar cu revendicari mai putine si mai confuze, mii de oameni au iesit la proteste si joi seara, in Capitala.

France Presse:
France Presse: "Clasa politica din Romania e condamnata sa se reformeze. Romanii s-au saturat sa accepte jumatati de masura"

Confruntata cu furia populara dupa drama din "Colectiv" din Bucuresti, clasa politica din Romania e condamnata sa se reformeze, in contextul in care romanii s-au saturat sa accepte jumatati de masura, afirma analisti citati de France Presse.

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.