Noi detalii in cazul tinerilor injunghiati la Craiova. Un martor sustine ca a sunat de 2 ori pana au venit politistii

Ultima actualizare: 20-01-2017 07:14

 Este in plina desfasurare ancheta in cazul celor doi tineri din Craiova, care au fost injunghiati pe o strada din oras.

 Sunt analizate si imaginile de pe o camera de supraveghere din zona, dupa ce au aparut martori care sustin ca politistii ar fi intervenit prea tarziu.

In rafuiala care a pornit se pare, de la o fata, unul dintre tinerii de 19 ani si-a pierdut viata, iar celalalt, de aceeasi varsta a ajuns la spital, unde a fost operat. Suspectul, un barbat de 21 de ani a fost deja arestat, sub acuzatiile de omor si tentativa de omor. Tatal tanarului care a murit povesteste ca a aflat abia dupa sase ore ca fiul lui a fost ucis. Pe de alta parte, unii martori sustin ca au sunat de doua ori la politie pana sa apara un echipaj. Toate aceste aspecte vor fi lamurite de ancheta interna care a inceput la Inspectoratul judetean de politie din Dolj.

Potrivit unui martor, scandalul a inceput la ora 2 si un minut, iar primul apel la politie a fost dat 5 minute mai tarziu. La un moment dat, unul dintre tineri a strigat ca a fost injunghiat. A urmat apoi al doilea apel la 112 la ora 2:12, cand, potrivit martorului, a fost anuntata ambulanta si politia. Camerele de supraveghere surprind momentul in care politia ajunge la locul incidentului la ora 2 si 18 minute.

Martorul sustine ca, daca politia ar fi intervenit mai rapid, tanarul poate ca ar fi avut mai multe sanse de supravietuire.

Dan Paloiu, martor: "In momentul in care am sunat prima data doar se certau, se amenintau, nu cred ca era foarte tarziu nici daca veneau a doua oara, dar sa ajungi dupa 20 de minute mi se pare prea mult."

Marin Grigorie, tatal victimei: "Copilul meu a murit la 2 jumate si Politia Romana nu m-a sunat. La ora 8:16 minute a sunat inspectorul Ionescu."

Acuzatiile vor fi verificate in ancheta interna a politiei.

Alin Apostol, purtator de cuvant IPJ Dolj: "Conducrea inspectoratului de politie Dolj a deschis o ancheta pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat."

Magda Badescu, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj: "A fost identificat autorul, a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa se ia masurile legale impotriva acestuia>"

Tanarul care a supravietuit atacului este in stare stabila.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO