Ninsorile de la munte au luat prin surprindere câțiva turiști. "Am adidaşi cu încălzire"

Ultima actualizare: 08-10-2019 08:23

Țara noastră a fost vizată de o informare meteo de vreme foarte rece, cu ninsori la munte și precipitații mixte în zonele mai joase.

Dar zăpada a făcut deja probleme, deși suntem abia la începutul lui octombrie. Câțiva turiști au rămas împotmoliți cu mașinile pe Transalpina și au ajuns la Rânca ajutați de drumari.

Pe Transfăgărășan au fost împrăștiate nouă tone de material antiderapant, iar șoferii nu pot urca fără cauciucuri de iarnă.

Transfăgărășanul era acoperit de zăpadă luni dimineaţă. Nu a fost închis deocamdată, dar cine se încumetă să urce fără cauciucuri de iarnă îşi pune viaţa în pericol. Sus, la Bâlea Lac, era şi ceață densă şi abia se vedea la câţiva metri.

Tânăr: Ştiam că o să ningă, dar nu chiar în aşa măsură.
Reporter: Aţi venit cam în adidaşi aşa?
Tânăr: Adidaşi cu încălzire. Nu ne-am aşteptat chiar la aşa zăpada.

Tânără: "E puţin rece, dar e ok."

Ioan Turcu, cabanier: "Condiţiile atmosferice se schimbă de la ora la oră. Fără cauciucuri de iarnă nu ai ce căuta. Nu ai cauciucuri de iarnă, te laudă popa în curte!"

Pe Transalpina au fost deja probleme. Traficul a fost închis peste noapte, dar câţiva turişti s-au aventurat cu maşinile, deşi nu aveau nici anvelope de iarnă. Au ajuns la destinaţie cu ajutorul drumarilor.

Luni dimineaţă, alţi turişti au vrut să parcurgă drumul nepregătiţi, dar au fost opriţi. Cei care nu aveau cauciuri de vreme rea au fost nevoiţi să se întoarcă.

În zonele de munte, temperaturile au scăzut mult sub pragul de îngheţ. La altitudini mari s-au înregistrat şi -7 grade.

Frigul a ajuns însă şi în zonele locuite: la Satu Mare şi la Sinaia s-au înregistrat temperaturi negative.

A nins destul de mult, astfel ca la amiază, la Bălea Lac, stratul de zăpadă măsura 16 centimetri. În Munţii Ceahlău covorul alb avea 19 centimetri, în timp ce în Bucegi ajunsese la 4.

Deşi pe mulţi i-a speriat iarna timpurie, în Bucegi, la cota 2.000, turiştii străini veniţi să admire peisajul au fost încântaţi să descopere zăpadă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO