Iarna a venit în 11 județe din țară. A fost nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire

Ultima actualizare: 21-11-2020 19:36

Iarna și-a aruncat buzduganul și a trimis un cod galben de ninsori în 11 județe din țară. Mai mulți șoferi au rămas împotmoliți pe drum din pricina zăpezii, iar drumarii au împrăștiat material antiderapant.

Iarna timpurie i-a făcut fericiți pe unii turiști, care s-au grăbit să testeze zăpada.

Problemele au început încă din timpul nopții. În Beliș, județul Cluj, chiar drumarii au rămas împotmoliți în zăpadă. În ajutorul lor a sărit o echipă de voluntari cu o mașină de teren.

Cu puțin timp înainte, aceeași salvatori au scos din zăpadă și câțiva șoferi care plecaseră la drum fară cauciucuri de iarnă.

Tot în județul Cluj, o șoferiță a derapat într-o curbă, pe șoseaua udă, și s-a răsturnat. Cu ea mai erau încă trei persoane, dintre care doi copii. Au scapăt toți teferi. Dimineața, și o mașină care ducea acasă o pacientă s-a blocat pe drum. După aproximativ patru ore de așteptare, femeia și-a continuat călătoria într-un automobil de teren al salvamontiștilor.

Pe Transalpina, drumarii au început lucrul devreme, ca să se asigure că turiștii care urcă până la Rânca nu au probleme.

Șofer: Doamne, foarte rău, zăpadă, au băgat ratracurile.

A nins incontinuu, iar stratul de zăpadă are deja peste 15 centimetri, o bucurie pentru cei care au ajuns până sus.

Turist: Trebuia să o vedem că nu se știe dacă la sfârșitul aceasta de an o apucăm.

În ciuda restricțiilor din prezent, cabanierii spera că stațiunea să se umple de turiști în curând.

Constantin Panescu, cabanier: Ninge în continuare și deci vom avea zăpadă începând din week-end-ul viitor pentru schiat. Avem în jur de 50% rezervări, turiștii fiind sceptici.

Ca să vadă prima zăpadă, doi tineri din Bistrița au urcat până în Pasul Tihuța. Drumarii au împrăștiat peste noapte 60 de tone de material antiderapant, așa că nu au avut probleme cu toate că nu aveau anvelope de vreme rea.

Tânăr: "La Bistrița nu a nins așa.

Reporter: Ești echipat de iarna?

Tânăr: Din păcate nu, am cauciucurile în portbagaj".

În Poiana Brașov copii au venit cu săniuțele.

Turista: "Este foarte frumos, suntem încântați de peisaj,  speram că recele de afară să distrugă toți virușii".

În Transilvania a nins în mai multe zone și pentru că frigul a fost aspru, zăpadă depusă s-a menținut.

Daca la Miercurea Ciuc, la prânz erau 0 grade Celsius, la Sinaia minus 4, iar la Băișoara, în județul Cluj, erau minus 5. Vremea se va menține rece și duminică.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO