Ninsoare abundentă în nordul țării. Utilajele de deszăpezire intervin pe șosele

Ultima actualizare: 16-03-2019 10:58

La Cavnic, în Maramureş, unde este valabil codul galben, ninge încă de vineri noapte, iar zăpada s-a depus. Stratul de omăt măsoară deja câţiva centimetri.

Meteorologii spun că va ninge și în următoarele ore, iar vântul se va intensifica. Pe creste, la rafală va depăşi 80 de kilometri pe oră.

Ninsori sunt aşteptate şi în alte 26 judeţe din ţară, vizate de codul galben care expiră duminică dimineaţă la 3.

Ninsori în zonele înalte din Harghita

Drumarii harghiteni au intervenit sâmbătă dimineaţa pe mai multe drumuri din Harghita, cu material antiderapant şi utilaje de deszăpezire, după ce în zonele înalte ale judeţului s-au înregistrat ninsori.

Potrivit reprezentanţilor Secţiei de Drumuri Naţionale Harghita, s-a intervenit cu material antiderapant pe DN 13B, Gheorgheni-Praid, DN 13A, Miercurea Ciuc-Odorhei, DN 15, Topliţa-Borsec, DN 12C, Gheorgheni-Lacu Roşu.

Se mai înregistrează zăpadă pe carosabil doar pe DN 13B, Gheorgheni-Praid, în zona vârfului Bucin, unde se intervine şi cu utilaje cu lamă, întrucât pe unele porţiuni de creastă ninge viscolit.

Poliţia recomandă şoferilor care circulă pe drumurile din judeţ să dea dovadă de prudenţă, răbdare şi atenţie maximă şi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele în stare perfectă de funcţionare.

Ninsori şi strat nou de zăpadă se înregistrează şi în zonele turistice înalte din judeţ, cum ar fi Băile Harghita sau Harghita-Mădăraş.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO